Aleksander Barkov saavutti mellevän rajapyykin – Sebastian Ahon hurjastelusta iloa Floridalle

Aleksander Barkov ei tästä erehdy – jatkaa laatan maalin kulmalta pussiin 0:41
Katso: Siinä se on, 700:s runkosarjatehopiste NHL:ssä – Florida Panthers -kapteeni Aleksander Barkov painaa kiekon New York Islandersin rysään.

Florida Panthersin suomalaishyökkääjä Aleksander Barkov saavutti NHL-urallaan 700 runkosarjapisteen rajapyykin, ja vaikka ottelusta New York Islandersia vastaan tuli 2–3-tappio, pantterien pudotuspelipaikka varmistui. 

Panthers-kapteeni Barkov alusti avauserässä ensin Vladimir Tarasenkon 1–0-maalin ja vei sittemmin toisessa erässä joukkueensa 2–1-johtoon. Barkov naulasi rysänsä vuorenvarmasti maalin kulmalta Sam Reinhartin ja kakkossyötön kirjanneen suomalaispuolustaja Niko Mikkolan esitöiden jälkeen.

Barkovin (1+1) ohella kahden tehopisteen miehiksi ottelussa ylsivät Islandersin Jean-Gabriel Pageau (1+1) ja Casey Cizikas (0+2). Islandersin 3–2-voittomaali syntyi kolmannen erän puolivälissä pelin ykköstähdeksi valitun Pageaun lavasta.

Barkov on nyt kirjauttanut 728 NHL-runkosarjaotteluunsa 262+438=700 pistettä. Pistetahti on ollut varsin oiva; suomalaisista vain Jari Kurri (483 ottelua) ja Teemu Selänne (541 ottelua) ovat yltäneet 700 pinnaan Barkovia nopeammin.

Barkovin tämän kauden saldo on 19+50=69 pistettä 64 ottelussa.

Pudotuspeleihin

Florida Panthersin pudotuspelipaikka varmistui tappiosta huolimatta Carolina Hurricanesin lyötyä Detroit Red Wingsin 4–0 suomalaishyökkääjä Sebastian Ahon merkittävällä 1+2=3 tehopisteen panoksella (video alla). Samalla Hurricanes varmisti pudotuspelipaikan kuudetta vuotta putkeen.

Sebastian Aholta kolmen pisteen iltapuhde Detroit Red Wingsiä vastaan 1:21
Sebastian Aho vietti kolmen tehopisteen iltapuhdetta.

Panthers taas etenee pudotuspeleihin viidettä kautta peräjälkeen. Viime pelien trendi ei ole kuitenkaan häävi: vain yksi voitto viimeisistä seitsemästä ottelusta.

– Emme tietenkään halua hävitä kotikaukalossamme, mutta nyt niin kävi. Otamme opiksemme ja siirrymme eteenpäin. Viime vuonna varmistimme paikkamme pudotuspeleihin vasta viimeisessä ottelussa. Nyt meillä on vähän tilaa hengittää. Totta kai tiedämme, että meillä on paljon työtä tehtävänämme. Meidän pitää olla vähän parempia kuin viime peleissä olemme olleet, Barkov sanoi.

Islanders taistelee pudotuspelipaikasta tiukasti. Se on neljän pisteen päässä viimeistä villi kortti -paikkaa pitävästä Capitalsista.

Lue myös:

    Uusimmat