NHL-mestarin moka Stanley Cup -pokaalin kanssa hirvittää yhä tähtikoomikkoa – "Joku taisi pitää häntä nilkoista, kun hän yritti koukkia sitä ylös"

NHL:n mestaruuspokaali Stanley Cup on kokenut vuosien saatossa melkoisia koettelemuksia, mutta Chicago Blackhawksin Dave Bollandin antama käsittely kuuluu varmasti niihin rajuimpiin.

Bolland voitti ensimmäisen kahdesta Stanley Cupistaan vuonna 2010, jolloin Blackhawks rynni mestariksi muun muassa maalivahti Antti Niemen huippukevään ansiosta.

Pahojen loukkaantumisten takia NHL-uransa heivanneen Bollandin kymmenen vuoden takaiset juhlat pystin kanssa tulivat julki koomikko Steve Byrnen kertomassa tarinassa NBC Sports -kanavalla. Byrne pääsi sisään piireihin tähtinäyttelijä Vince Vaughnin välityksellä ja ystävystyi Bollandin kanssa.

Ainoana joukkueestaan Chicagoon koko mestaruuskesäksi jääneen keskushyökkääjän kotitalon kattotasanteella sattuneet tapahtumat ovat jääneet ikuisesti Byrnen mieleen.

– Hän asui silloin tiilisessä vanhassa kerrostalossa. Sen ja viereisen talon välissä oli pieni rako. Hän ja joku toinen pelaaja pitelivät kannua ylhäällä ja huusivat keuhkonsa pihalle katselleen Chicagon maisemia, Byrne muistelee.

– Sitten Dave pudotti pokaalin, ja se putosi hänen talonsa ja viereisen talon väliseen rakoon jääden puristuksiin kahden rakennuksen väliin.

Hilpeät juhlat keskeytyivät kuin seinään. Byrne kauhistelee skenaariota, että Stanley Cup olisi jäänyt tavoittamattomiin vanhojen talojen väliin tai mikä pahinta, Bolland olisi syöksynyt pystin perään lähdettyään noukkimaan sitä ylös.

– Heidän täytyi rukoilla Jumalaa, ettei se pudonnut (alas asti). Joku taisi pitää Davea nilkoista, kun hän yritti koukkia sitä ylös. Ja hän sai sen, luojan kiitos, Byrne huokaisee.

Bolland ja Stanley Cup kohtasivat uudelleen kolme vuotta myöhemmin, kun sentteri ampui ratkaisevan maalin Boston Bruinsin Tuukka Raskin selän taakse kuudennen finaaliottelun viimeisellä peliminuutilla.

Lue myös:

    Uusimmat