NHL-maalivahti Kiekko-Espoon taustajoukoissa – tiukkana osittain omistamansa seuran tulevaisuudesta: "Viimeinen mahdollisuus"

9:19
Myös Leijonista tutut Tomi Sallinen ja Veli-Matti Savinainen vaikuttavat Kiekko-Espoon taustalla. Kaksikko oli MTV Urheilun haastattelussa huhtikuun alussa.

Edmonton Oilersin NHL-maalivahti Mikko Koskinen on yksi vahvoista omistajahahmoista kovaa nousua tekevän Kiekko-Espoon taustalla. 

Mikko Koskinen on alun perin Etelä-Vantaan Urheilijoiden kasvatti, mutta hän siirtyi vanhemmissa junnuissa Espoon puolelle. Ensimmäinen ottelu Bluesin SM-liigajoukkueessa tuli tilille jo kaudella 2007–08.

Nyt 31-vuotiaana Koskinen on maailmaa nähnyt veteraanipelaaja, joka haluaa antaa takaisin vanhalle seuralleen. 

Koskinen on yksi monista huippupelaajista, jotka lupautuivat espoolaisjääkiekon uuden tulemisen tukipilareiksi. Kiekko-Espoon osaomistajiin kuuluvat Koskisen lisäksi muiden muassa Tomi Sallinen, Jere Sallinen, Jani Lajunen, Ville Lajunen, Arto Laatikainen, Toni Kähkönen, Veli-Matti Savinainen, Mikko Lehtonen ja Matti Järvinen

Kauden aikana Edmonton Oilersin maalivahdin aika ja energia kuluvat raketin vauhtia kroppaan iskeytyvien vulgaanikuminpalasten torjumisessa. 

– Annamme rauhan päivittäistä työtä tekeville, omistajat ovat sitten siinä sivussa. Saamme ehdottaa ideoita ja ajatuksia, Koskinen sanoi MTV Urheilun haastattelussa. 

"Nyt pitää olla mahdollisuus"

Espoolainen jääkiekko on käynyt monta kertaa pohjalla, mutta noussut aina tuhkasta. Espoo Unitedin raunioille perustettu Kiekko-Espoo oli yhden ottelusarjan voiton päässä noususta Mestikseen, kunnes koronavirus päätti kauden. 

Espoossa on odoteltu nousua kabinettipäätöksen kautta. 

– Mestis olisi yksi steppi ylöspäin, mutta jatkossa on paljon haasteita. Varsinkaan tässä tilanteessa ei ole helppoa, siksi seurassa painetaan kovasti hommia. 

Koskinen pitää merkittävänä espoolaisten junioriseurojen yhdistymistä. Kaupungissa on nyt Suomen suurin jääurheiluseura, mikä antaa hyvän pohjan jälleenrakennustyölle. 

– Nyt pitää olla malttia. Tämä on viimeinen mahdollisuus Espoon jääkiekolle. Jos kaikki taas kaatuu, sitä ei enää kestetä, Koskinen sanoo vakava ilme kasvoilleen. 

– Seuran pitää kestää seuraavat sata vuotta. 

Ura pakettiin Espoossa?

Koskinen on pelannut SM-liigaa viimeksi Bluesin paidassa kaudella 2013–14. Hän pelasi komean jakson KHL:ssä, kunnes NHL kutsui viime kaudella. 

Koskisella on vielä kaksi vuotta sopimusta jäljellä Edmonton Oilersin kanssa. Hän ei suinkaan sulje pois ajatusta, että uran langat kiedottaisiin yhteen vielä joskus Espoossa. 

SM-liigassa, kukaties. 

– Olen miettinyt, että olisi hienoa päättää ura Espoossa. Siihen toivottavasti kuluu vielä vähän aikaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja