NHL-maalivahti Mikko Koskinen ottanut rennosti ja tehnyt "oikeita töitä"– edessä voi olla raju peliputki

10:41
Videolla Jussi Parkkila kertoo ajatuksiaan suomalaisista NHL-maalivahdeista.

Edmonton Oilersin Mikko Koskinen suhtautuu ristiriitaisin tuntein NHL-kauden jatkamiseen. 

Mikko Koskinen tuskin osasi odottaa viime syksynä, että hän saapuu kotimaahan takaisin Kanadasta jo 20. maaliskuuta yksityiskoneella kahden ruotsalaispelaajan ja heidän perheidensä kanssa. 

Paluu Suomeen tuli mahdolliseksi, kun NHL-kausi pantiin tauolle koronaviruksen takia. Sen jälkeen Edmonton Oilersin maalivahti onkin ottanut rennosti. 

Koskinen on rakentanut Espooseen omakotitaloaan ja viettänyt aikaa vaimon sekä 2,5-vuotiaan ja 11 kuukauden ikäisten lastensa kanssa. 

– Olen kantanut tavaroita, pessyt ikkunoita ja ollut mukana valuhommissa. Vähän oikeita töitä välillä, Koskinen virnisteli MTV Urheilun haastattelussa. 

Treenaaminen on rajoittunut padelin pelaamiseen ja pilatekseen. Toukokuussa Koskinen aikoo kiristää tahtia harjoittelussakin. 

Varmuuden vuoksi, sillä kukaan ei tiedä, jos vaikka NHL-kausi vielä alkaisikin. 

"Siitä katoaisi kaikki viehätys"

NHL on antanut ymmärtää, että tahto kauden jatkamiseen vielä kesällä on kova. Bundesliigan ja Valioliigan aloittaminen antavat Koskisen mielestä signaalia, että NHL voitaisiin jopa pelata loppuun kaudella 2019–2020. 

– Urheilijana olisi kiva tietää joku päivämäärä mihin tähdätä. Kukaan ei tiedä milloin rajat aukeavat ja milloin mitäkin tapahtuu. 

Koskisella on ristiriitaiset tunteet kauden mahdollisesta jatkamisesta. Kauden huipennus olisi hienoa asia Oilersillekin, joka oli vahvasti menossa pudotuspeleihin Pacific-divisioonasta. 

– Olisi hienoa päästä pelaamaan heti kauden hienoimpia pelejä, mutta toisaalta ei olisi mielekästä ilman faneja katsomossa. Siinä katoaisi kaikki viehätys. 

Kaksi vuotta kiekkoa putkeen?

Jos NHL-kausi pelataan loppuun, seuraava kausi tulee nopeasti syliin. 

– Siksi meitäkin ohjeistettiin, että lomailkaa huhtikuu. Voi olla, että pelaamme kaksi vuotta jääkiekkoa putkeen. Kaikkeen pitää varautua. 

NHL on suunnitellut sitäkin vaihtoehtoa, että pelit rajattaisiin vain muutamiin halleihin. Koskinen ei ihan täysin syty sille ajatukselle. 

– Ei sekään olisi kauhean mielekästä sanoa morjens perheelle ja lähteä kolmeksi kuukaudeksi karanteeniin. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja