Kaapo Kakko sai valmentajalta tylyn komennuksen – selitys ottelun jälkeen hämmästytti

New York Rangersin päävalmentaja Gerard Gallant pudotti Kaapo Kakon ykkösketjusta nelosvitjaan kesken Carolina Hurricanesia vastaan pelatun jääkiekon NHL-ottelun. Selitys on hämmästyttänyt.

Kakko jäi tehopisteittä, kun Rangers taipui Hurricanesille maalein 3–6. Suomalaishyökkääjä aloitti ottelun Chris Kreiderin ja Mika Zibanejadin rinnalla ykkösnyrkissä, mutta päävalmentaja Gallant nosti kesken taiston Ryan Reavesin Kakon tilalle ykköseen ja pudotti suomalaisen nelosketjuun.

Gallant perusteli asiaa ottelun jälkeen medialle.

– Halusin vain saada isoa kroppaa sinne. Kyse ei ollut mistään, mitä Kakko teki. En poimi yhtä pelaajaa tältä illalta. Heitä oli paljon, mutta halusin saada isoa kroppaa sinne hetkeksi, Gallant sanaili.

Osa NHL-seuraajista on Twitterissä kummastellut Gallantin sanomisia. 185-senttinen Reaves on toki päälle 100-kiloinen järkäle, mutta Kakkoakaan ei voi varsinaisesti pienenä pitää. Itseään viime vuosina vahvistanut suomalainen on 190-senttinen ja 93-kiloiseksi ilmoitettu pelaaja.

Onkin epäilty, että Gallantin kommentti on sanahelinää ja todellisuudessa kyse on ollut Kakon peliesityksistä.

Kakko pelasi ottelussa lopulta 14.02 minuuttia. Reaves kirjautti 14.53 minuutin jääajan.

Kakon viime ajat eivät ole olleet varsinaisesti ilotulitusta. Hän on summannut tehopisteet 0+3 viimeisiin kymmeneen otteluun.

Lue myös:

    Uusimmat