NHL:lle satumaiset menetykset – sarjan presidentti: "Olisi halvempaa sulkea ovet ja olla pelaamatta"

17:08
Jääkiekon NHL-startti lähestyy – tässä alkavan kauden kuumat puheenaiheet ja suomalaisnimet!

Jääkiekkoliiga NHL ja sen seurat menettävät yli miljardi dollaria lyhennetyn kauden vuoksi, kertoo sarjan komissaari Gary Bettman.

Bettman painottaa, että pelaajien ja fanien kannalta on tärkeää, että kausi saadaan käyntiin.

Suomen aikaa torstaiaamuna käynnistyvä runkosarja on lyhennetty 82 ottelusta 56 peliin. Sitä seuraa perinteiset 16 joukkueen pudotuspelit, joiden on määrä päättyä heinäkuussa.

Aikataulu mahdollista paluun normaaliin kausirytmiin lokakuussa käynnistyvällä sesongilla 2021-2022.

– Haluan tehdä jotain selväksi: palaamme pelaamaan tällä kaudella, koska se on mielestämme tärkeää lajille, kannattajamme ja pelaajamme haluavat sitä myös. Se saattaa antaa ihmisille, erityisesti eristyksessä ja ulkonaliikkumiskieltojen alla oleville, tekemistä ja tunteen normaaliudesta, Bettman sanoi maanantaina toimittajille. 

– Meille olisi halvempaa sulkea ovet ja olla pelaamatta. Sekä seurat että liiga menettävät tällä tavalla lisää rahaa suljettuihin oviin verrattuna.

Suurin osa seuroista ei voi vastaanottaa yleisöä halleihin ainakaan alkukauden aikana. Bettmanin mukaan tappioita ei pian lasketa enää miljoonissa. 

– Tappioiden mittaluokka, kun kaikki lasketaan yhteen, alkaa miljardista. Olemme jo miljoonatappioiden ulkopuolella. Samalla kun kauden pelaamisella on taloudellisia seurauksia, omistajat ja seurat pystyvät sietämään ne, eikä meillä siltä osin ole huolta. Kaikki menettävät joka tapauksessa kauden pelaamisen vuoksi paljon rahaa.

– Olemme tehneet hieman taloudellisia järjestelyitä varmistaaksemme rahan virtaamiseen tarvittaviin paikkoihin – vaikkakin kyseessä on velkaa, ei varsinaista rahaa. Seurojen ja omistajien on kirjoitettava shekkejä, Bettman sanoi.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja