NHL-tähti hakeutui konkurssiin – niskassa massiiviset miljoonavelat

Evander Kane on hakeutunut henkilökohtaiseen konkurssiin.

The Athletic -sivuston mukaan Kanen toimittamista asiakirjoista ilmenee, että hänellä on 26,8 miljoonan dollarin edestä velkoja. Omaisuutta, josta suuri osa koostuu kolmesta kiinteistöstä, Kanella on 10,2 miljoonaa dollaria.

11 kautta NHL:ssä pelannut Kane allekirjoitti toukokuussa 2018 San Jose Sharksin kanssa 7-vuotisen sopimuksen, jonka kokonaisarvo on 49 miljoonaa dollaria. Kane ei kuitenkaan välttämättä pelaa ensi kaudella.

– Velallinen saattaa purkaa sopimuksensa ja jättäytyä sivuun ensi kaudelta, koska hänellä on terveyshuolia liittyen ensimmäisen lapsensa syntymään. Mikäli hän jättää kauden pelaamatta, velallinen ei ole oikeutettu palkkaansa, konkurssihakemuksessa todetaan.

Pelaajien olisi pitänyt ilmoittaa kauden väliin jättämisestä 24. joulukuuta mennessä. Konkurssihakemus on tehty 9. tammikuuta.

Kanen suurin velkoja on pankki, joka perii häneltä ja Sharksilta 8,3 miljoonan dollarin suuruista summaa. Viime vuonna Las Vegasissa sijaitseva kasino nosti oikeuskanteen Kanea vastaan maksamattomien uhkapelivelkojen vuoksi. Kane itse kertoo hakemuksessaan hävinneensä viimeisten 12 kuukauden aikana uhkapeleihin 1,5 miljoonaa dollaria. Kaikkiaan Kane listasi 47 velkojaa.

Kane ilmoittaa kuukausitulojensa olevan reilut 90 000 dollaria pakkasella.

Kane, 29, on Atlanta Thrashersin ensimmäisen kierroksen varaus (numero 4) vuodelta 2009. Hän on pelannut urallaan yli 700 NHL-ottelua Atlantassa, Winnipegissä, Buffalossa ja San Josessa. Kane on tienannut NHL-urallaan 52,9 miljoonaa dollaria.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja