NHL-legenda Dominik Hasek päästi maalin rankkarikisassa – seuraavissa harjoituksissa käynnistyi mieletön show: "En ole koskaan nähnyt vastaavaa"

10:41
Tulosruutu huhtikuussa 2000: NHL:n pudotuspeleissä kohun aiheuttanut osuma – kiekko Dominik Hasekin taakse läpi maaliverkon.

Tshekkilegenda Dominik Hasek teki upean uran NHL:ssä ja maajoukkueessa. Persoonallisesta torjuntatyylistään tunnettu veskari oli kaikesta päätellen myös asenteeltaan varsin poikkeuksellinen. 

Detroit Red Wingsissä samaan aikaan miehen kanssa pelannut maalivahti Chris Osgood on ylistänyt Hasekia Cam and Strick Podcastissa. Osgood jakoi tarinoita, jotka kertovat Hasekin erityislaatuisuudesta.

– Pidin hänestä (Hasek), koska hänen kilpailullisuutensa oli mieletöntä. Hän pelasi ja teki muista parempia. Ei minua kiinnostanut, mitä hän teki sen lisäksi. Hän oli hyvä kaveri ja sai minut tekemään töitä entistä kovempaa, aloitti Osgood.

Osgood muisti erityisesti erään harjoitussession tappio-ottelun jälkeen.

– Hän oli epätodellinen harjoituksissa. En ole koskaan nähnyt vastaavaa. Hän pysäytti jokaisen kiekon. Muistan, kun hävisimme Chicagolle rankkareilla. Patrick Kane oli tulokas, eikä Dom (Hasek) tuntenut häntä. On vaikeinta maalivahdille, kun pelaaja ei ole tuttu. Hän teki hienon liikkeen jälkeen maalin Domille.

– Tulimme sen jälkeen takaisin Detroitiin. Seuraavissa harjoituksissa hän (Hasek) laittoi 100 kiekkoa keskiympyrään. Vedimme rankkareita niin kauan, kunnes hän torjui kaikki. Jos joku teki maalin, meni kiekko takaisin keskiympyrään.

– Meidän piti olla jäällä vähintään puoli tuntia – luultavasti enemmän – kun hän torjui 100 läpiajoa, ennen kuin pääsimme lähtemään, jatkoi Osgood.

Osgoodin toinen kertomus taas oli kevään 2008 Stanley Cupin finaaleista.

– Tämä tapahtui Pittsburghissa. Olin noussut hänen (Hasekin) ohi ykkösmaalivahdiksi pudotuspeleissä (kausi 2007–2008). Pelasimme sarjan kuudennen ottelun, jonka voitimme. Ottelua edeltäneessä lämmittelyssä hän laittoi kiekkoja (b-pisteen kaaren) viiksille. Pelaajat luistelivat siniviivalta ja laukoivat lämäreitä hänelle. Hän halusi näin testata refleksejään. Hän oli 42-vuotias tuolloin. Ajattelin vain: "Tuo on vaikuttavaa."

Hasek päätti NHL-uransa lopulta juuri tuohon kauteen 2007–2008.

Katso julkaisu alta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja