Neljän lapsen isä jätti flunssaoireet huomiotta – taistelee nyt hengestään

Huomioimatta jätetyt oireet veivät neljän lapsen isän teho-osastolle. 

Joulunaikaan kalifornialainen Shawn Burrough alkoi tuntea itsensä sairaaksi, mutta oireista huolimatta mies jatkoi työntekoa entiseen tapaan. 

– Hän tunsi hieman ahdistusta rinnassaan, hänellä oli pääsärkyä ja lihaskipua. Siis tavallisia oireita, joiden kohdalla ajattelet sairastuvasi flunssaan, miehen vaimo Jennifer kertoo.

Oireiden sivuuttaminen muodostui lopulta asiaksi, joka oli lähellä maksaa terveen perheenisän hengen. Lääkärit eivät vieläkään voi antaa varmaa ennustetta siitä, palaako mies koskaan enää ennalleen. 

Myös kahdelle lapselle diagnosoitiin influenssa

Uudenvuodenaattona heikkoon kuntoon mennyt mies jouduttiin kiidättämään ensiapuun, jossa hänen tilansa todettiin todella vakavaksi.

– Hän ei pystynyt hengittämään. He käskivät minut ulos, ja heidän täytyi intuboida hänet ja antaa hänelle rauhoittavia. He kertoivat minulle, että hän kärsi munuaisten vajaatoiminnasta, hänen valkosoluarvonsa olivat pilvissä ja hänellä oli vakava keuhkokuume, vaimo kertoo ja lisää miehensä saaneen myös influenssa B -diagnoosin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Shawnia hoidetaan paraikaa tehohoidossa vakavien oireiden vuoksi, ja hänen jokainen päivänsä on yhtä kamppailua. Vaimo Jennifer kertoo, ettei hän olisi koskaan voinut uskoa, että flunssavirus tulisi olemaan se, joka kaataisi hänen vahvan, kahta työtä tekevän miehensä.

– Pientä ylipainoa lukuun ottamatta hän oli täysin terve, todella terve kaveri, Jennifer kertoo.

Paraikaa myös perheen kaksi lasta taistelevat influenssaviruksen kourissa, mutta onneksi heidän kohdallaan oireet eivät ole päässeet yhtä vakaviksi kuin isällä.

Perheenisän vakavasta tilanteesta oppineena perhe haluaa muistuttaa kaikkia siitä, että oireiden kanssa ei kannata odottaa liian pitkään. 

THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek kertoo videolla, kuinka influenssalta kannattaa suojautua. 

Miten suojautua influenssalta? 13:00

Lähde: WNEP 

Lue myös:

    Uusimmat