NHL-asiantuntija löi pöytään mielenkiintoisen teorian Jesse Puljujärven jatkosopimuksesta

Jääkiekon NHL:n Edmonton Oilers tiedotti tiistaina tehneensä vuoden jatkosopimuksen Jesse Puljujärven kanssa. Suomalaishyökkääjän kolmen miljoonan dollarin arvoinen sopimus on puhuttanut.

Stanley Cup -voittaja Mike Rupp kommentoi asiaa NHL Networkilla. Hän esitti mielenkiintoisen vertailukohdan.

– Minua mietityttää se, kuinka paljon Valeri Nitshushkinin esitykset pudotuspeleissä vaikuttivat tähän (ratkaisuun)? Isojen pelaajien kehittyminen vain kestää pidempään NHL:ssä. Nitshushkin oli uskomaton Colorado Avalanchelle. Ehkä Edmonton odottaa Puljujärveltä jotain samanlaista. Pitää olla kärsivällinen tällaisten kaverien kanssa. En tiedä, mistä se johtuu, mutta niin se on aina ollut. Isommilla pelaajilla vain vie enemmän aikaa kehittyä. Jos Puljujärvi pystyy olemaan edes puolet Nitshushkinista, auttaa se paljon.

27-vuotias Nitshushkin pelasi loistavat pudotuspelit. Venäläisjärkäle teki 20 ottelussa pisteet 9+6=15. Nitshushkin oli Puljujärven tavoin aikanaan ensimmäisen kierroksen varaus. Todellinen läpimurto tuli siis vasta päättyneellä kaudella.

– Puljujärveltä on nähty ajoittain välähdyksiä siitä. Olemme nähneet toisenkin puolen, kun toivomme näkevämme häneltä enemmän, arvioi juontaja Jamison Coyle videolla.

– Hän (Puljujärvi) on parantanut. Hän taistelee kiekosta ja ajaa taklaukset loppuun. Nuo asiat pitää oppia isona pelaajana. Kun hänet varattiin, oli hän maalintekijä. Hän halusi kiekon lapaansa. Kun tulee NHL:ään ja on välillä samassa ketjussa Leon Draisaitlin ja Connor McDavidin kanssa, ei saa pitää koko ajan kiekkoa. Kiekon kyllä saa, mutta ei saa kuljettaa samalla tavalla. Mitä muuta sitten voi tehdä? Hän on oppinut pelaamaan kuin iso pelaaja. Hän karvaa ja riistää kiekkoja vastustajilta. Hän ei ole vielä valmis pelaaja, linjasi Rupp.

Katso video alta.

Lue myös:

    Uusimmat