Newyorkilainen matkailusivusto kehuu Helsinkiä Euroopan piilotetuksi helmeksi: Ravintolapäivä ja arkkitehtuuri keräävät kiitosta

Yhdysvaltalaisen matkailusivuston mukaan Helsinki tyydyttää etenkin arkkitehtuurista ja designista kiinnostuneiden matkailijoiden tarpeet. 

Newyorkilainen matkailusivusto Jetsetter on maininnut Helsingin listauksessaan, johon se on kerännyt yhteen yhdeksän Euroopan kiinnostavinta kaupunkia, jotka jäävät monelta kokematta. Kiinnostavimpien kaupunkien joukossa on Helsingin lisäksi muun muassa Marseille, Riika ja Zagreb.

Sivusto kehottaa matkustamaan Helsinkiin Ravintolapäivänä

Helsingin monipuolinen arkkitehtuuri ja suomalainen design ansaitsevat artikkelissa erityishuomion. Artikkelin mukaan suomalainen muotoilu ja rakennustaide ovat läsnä kaikkialla, niin kirkoissa kuin hotelleissakin.  

"Euroopan kaungit, joissa et luultavasti ole käynyt – mutta sinun pitäisi" 

1. München, Saksa
2. Zürich, Sveitsi
3. Antwerpen, Belgia
4. Budapest, Unkari
5. Marseille, Ranska
6. Riika, Latvia
7. Helsinki, Suomi
8. Zagreb, Kroatia
9. Valencia, Espanja

– Jopa kirkot ovat täällä naurettavan cooleja, kuten Kampin kappeli. Arkkitehtitoimisto K2S:n kaarevasta ja puisesta mestariteoksesta on jo itsessään tullut turistikohde, artikkelissa mainitaan. 

Museoiden lisäksi yli kaksisataa kauppaa, galleriaa ja putiikkia sisältävä designkortteli mainitaan yhdeksi syyksi matkustaa Helsinkiin. Jos design ei kuulu kiinnostuksen kohteisiin, artikkeli suosittelee matkustamaan kaupunkiin maailmanlaajuiseksi levinneenä Ravintolapäivänä.

– Neljä kertaa vuodessa pidettävä tapahtuma on eräänlainen maailmanlaajuinen pop-up ravintolakokemus, jossa tuhannet kaupungin parhaista kokeista kokoontuvat isännöimään pop-up ravintoloita, jotka myyvät kaikkea suomalaisista munkeista aina thai-curryyn.

Ravintolapäivä näyttää taatusti turistille hieman erilaisemman puolen Suomesta. Kyllä mekin osaamme pitää hauskaa!

Mihin kohteisiin suomalaiset matkustavat? 

1:11

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja