CNN listasi vuoden 2022 parhaat matkakohteet – unelmapaikkojen joukkoon pääsi Suomesta yllätysnimi

"Onnellisten ihmisen Suomi" on päässyt jälleen maailmankartalle. Tällä kertaa Suomi on mukana yhdysvaltalaisen uutiskanavan CNN:n listauksessa maailman parhaista matkakohteista vuonna 2022.

CNN:n listalla oli kaikkiaan 22 käymisen arvoista matkakohdetta. Mukana on niin tuttuja kaupunkeja, syrjäisiä saaria kuin kansallispuistojakin. 

CNN suosittelee matkakärpäsen puremia suuntaamaan esimerkiksi Guinea-Bissaun Bissagossaarille Atlantin valtameren rannikolle, Antiguaan ja Barbudaan Karibianmerellä, Ranskan Dijoniin, Gabonin kansallispuistoihin, Italian Napoliin, Penangin paratiisisaarille Malesiassa, Cape Bretonin saarelle Kanadan Nova Scotiaan – ja Lahden kaupunkiin Suomeen.

"Lahti on täynnä kauniita metsiä ja puistoja"

CNN perustelee Lahden nostamista eksoottisten unelmapaikkojen rinnalle muun muassa sillä, että Suomi on valittu maailman onnellisimmaksi maaksi. Juuri kauniissa järvenrantakaupungissa on sen mukaan paljon aihetta iloon.

CNN kehuu erityisesti Lahden vihreyttä ja maisemia.

– Suomen kahdeksanneksi suurin kaupunki on täynnä kauniita metsiä, puistoja ja luonnonsuojelualueita sekä uskomattomia vaellusreittejä ja näköalapaikkoja, CNN luettelee.

CNN kertoo Lahden olevan lisäksi edelläkävijä ympäristöinnovaatioissa. CNN:n Lahtea esittelevän valokuvan kuvatekstissä todetaan, että Lahti tunnetaan lempinimellä Suomen Chicago.

– Lahti on ensimmäinen suomalaiskaupunki, joka on nimetty Euroopan vihreäksi pääkaupungiksi. Kaupunki on luopunut hiilivoimasta ja tarjoaa kansalaisilleen ilmaisia matkalippuja ja ruokaa palkkiona ympäristöystävällisyydestä.

"Lahdessa on maistettava hanavettä"

CNN kehottaa Lahdessa vierailevia juomaan kaupungin erinomaista hanavettä – kaupungin pohjavesi kun on saanut Unescolta maailman paras juomavesi -sertifikaatin. Sitä käyttää myös palkittu lahtelainen Teerenpeli Panimo & Tislaamo Oy, eli Suomen vanhin viskitislaamo.

CNN muistuttaa vielä, että Lahdessa avataan tänä keväänä upouusi visuaalisen taiteen museo Malva. Vuonna 2023 kaupungissa järjestetään puolestaan ensimmäistä kertaa triathlonin Ironman 70.3 -maailmanmestaruuskisat.

"Maailman tutkiminen on etuoikeus, ei oikeus"

CNN toteaa jutussaan, että matkustaminen on koronarajoitusten takia tällä hetkellä vaikeampaa kuin pitkään aikaan. Pandemian määrittämän pimeyden keskellä on kuitenkin toivon pilkkuja.

– Ehkä matkustajien oppitunti vuodelle 2022 on se, että maailman tutkiminen on etuoikeus, ei oikeus, CNN toteaa.

– Tietoisuus ja maapallon kunnioittaminen ovat osa matkaa.

8:39
Katso myös: Kilometrejä pitkä Yyterin ranta on Porin tunnetuin nähtävyys – nyt siitä halutaan ympärivuotinen matkailukohde

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja