Oletko jo kuullut? Nämä ovat tämän hetken kuumimmat hipsterikohteet

Kaupunkien keskustoissa sijaitsevien perinteisten nähtävyyksien sijasta yhä useampi matkailija pitää pääkohteenaan kaupunkien laitamien kortteleita, joissa kukkii vaihtoehtokulttuuri. Trendillä on jo oma nimensäkin – Hipster Holidays. Matkailualan vaikuttajat äänestivät hiljattain hipsterilomat vuoden 2016 ykköstrendiksi alan merkittävimpiin lukeutuvassa WTM-tapahtumassa Lontoossa.

Hipsterikortteleille on omintakeista muun muassa kiinnostava arkkitehtuuri, monipuolinen kahvila- ja ravintolatarjonta sekä maanläheinen katukulttuuri. Ebookersin markkinointipäällikön Aki Juusolan mukaan kyse on kaupunkimatkailusta parhaimmillaan.

– Kyse on siitä, että ollaan ajassa kiinni, mennään suoraan paikallisten pariin ja etsitään vastausta kysymykseen, mitä innovatiivista tehdään missäkin juuri nyt?

Hipsterilomailija voikin löytää monista jo tutuista kohteista uuden ulottuvuuden. Myös moni tuntemattomampi kaupunki voi osoittautua kiinnostavaksi, kun tietää minne suunnata. Lue listaus tämän hetken kiinnostavimmista hipsterikortteleista!

1. Miera iela – Riika

Miera iela -kadun varrella on lukuisia pieniä taidegallerioita, kirjakauppoja, joissa voi leikkauttaa hiuksensa, kukkakauppiaita, jotka tarjoilevat vihreää teetä ja ihania kahviloita, joissa voi kuunnella elävää musiikkia.

2. Amsterdam-Noord – Amsterdam

Kun tavallinen tallaaja painelee Amsterdamin keskusasemalta kohti etelää ja keskustaa, suuntaa hipsteri IJ-järven yli pohjoiseen. Ja löytää entisten teollisuusrakennusten täyttyneen kirpputoreista, skeittipuistoista, loft-asunnoista, pop-up ravintoloista, musiikkifestivaaleista, start-up yrityksistä ja muusta mukavasta.

3. Dalston – Lontoo

Huumerikosten ja toistuvien ampuma-ase välikohtausten johdosta “murha mailina” Lontoossa pitkään tunnettu katu on nyt luomuruokaa tarjoilevien katukojujen täyttämä ja sen vanhoissa tissibaareissa myydään design-farkkuja ja vintage-huonekaluja. Yksi asia ei silti muutu: korttelin alkuasukkaiden työväenluokkaisesta cockney-murteesta ei edelleenkään ymmärrä mitään.

4. 7th District, Budapest

Unkarin pääkaupungissa ei kursailla. Yksi sana: baarit. Seitsemännen kaupunginosan autiotaloihin pesiytyneet hämyiset, mutta lämminhenkiset baarit tarjoavat täydelliset kulissit elokuvankaltaiselle illalle.

5. Canal St. Martin, Pariisi

Rue amelotin ja Canal Saint-Martinin alueilla on lukuisia pieniä gallerioita ja pop-up kahviloita. Kanavan varrella on täydellistä hengata ja katsella ihmiskirjoa, kuin se satunnainen filosofi, joka löysi itsensä katsellessaan muita.

Lähde: Ebookers

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja