Matkailusivusto listasi maailman 10 parasta ruokakaupunkia – näihin kannattaa matkata syömään!

Maailman 10 parasta ruokakaupunkia 1:00 Maailman 10 parasta ruokakaupunkia

Italialaiskaupungit Rooma ja Firenze nousivat kärkisijoille maailman suosituimpien ruokakaupunkien listauksessa. 

Kun puhutaan matkailusta, ruoka ja ravintolat ovat nousseet yhä tärkeämpään rooliin. Ennen lomamatkaa ihmiset käyttävät paljon aikaa ja vaivaa löytääkseen matkakohteestaansa parhaimmat ruokaelämykset.

Ruokamatkailutrendin innoittamana matkailusivusto TripAdvisor onkin listannut ylös maailman kymmenen parasta matkakohdetta, jonne kannattaa ehdottomasti lähteä ruoan perässä.

Ruokaan liittyvät aktiviteetit yhä suositumpia

Listan neljä ensimmäistä kohdetta löytyy Euroopasta, ja odotetusti kärkisijoille nousee Italia. Tilastojen mukaan Rooma on kohde, johon varataan eniten erilaisia ruokaan liittyviä opastuksia, kun taas erilaiset kokkauskurssit ovat suosittuja toiseksi tulleessa Florencen kaupungissa.

Erilaiset ruokaan liittyvät opastukset ja kurssit ovat nostaneet viime vuosina suosiotaan, ja TripAdvisorin mukaan nämä aktiviteetit nostivat vuonna 2017 suosiotaan peräti 61 prosentilla edellisvuoteen verrattuna.

– Matkailijat ovat yhä kiinnostuneempia tutustumaan kohteiden paikalliseen elämään, ja ruokaopastukset ja kokkauskurssit ovat oiva tapa tehdä tämä, TripAdvisorin tiedottaja Laurel Greatrix kertoo Health-sivustolla.

Lista on koottu varausten määrän ja matkailijoiden arvioiden ja tähtiluokitusten perusteella.

10 parasta ruokakaupunkia

1. Rooma, Italia
2. Firenze, Italia
3. Pariisi, Ranska
4. Barcelona, Espanja
5. New Orleans, Yhdysvallat
6. New York, Yhdysvallat
7. Venetsia, Italia
8. Madrid, Espanja
9. Tokio, Japani
10. Bangkok, Thaimaa

Lähde: Health

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.