Mainos

New Yorkin lentoturma ei ilmeisesti terroriteko

Yhdysvaltain viranomaisten mukaan New Yorkin eilinen lentoturma on osoittautumassa onnettomuudeksi.

Tutkijat perustavat tietonsa lentokoneen ohjaamon keskusteluja nauhoittavan mustan laatikon tutkimuksiin. Laatikon tallentamlta ääninauhoilta ei ole löytynyt tutkijoiden mukaan mitään viitteitä terrori-iskuun. Toinen kahdesta laatikosta on vielä kateissa, mutta ensimmäisen puretun laatikon nauhoilta ei ole löytynyt tuntemattomia tai poikkeavia ääniä.

Viranomaiset kertovat, että koneen mahdollisesti pudottanut laitevian aiheuttama räjähdys on mahdollisesti tapahtunut koneen matkatavaraosastossa, sillä koneen peräosa putosi räjähdyksen seurauksena.

Liittovaltion poliisi, FBI, ilmoitti jo aiemmin uskovansa, että American Airlinesin matkustajakoneen maahansyöksyn aiheutti laitevika ja sitä seurannut räjähdys. Tätä teoriaa vahvistavat tiedot, joiden mukaan ohjaaja oli ehtinyt tyhjentää koneen polttoainetankit ennen räjähdystä.

JFK:n lentokentän lennonjohto menetti radioyhteyden koneeseen noin neljä minuuttia koneen lähdön jälkeen. Ennen yhteyden menettämistä koneen ja lennonjohdon välinen yhteydenpito oli kuitenkin normaalia. Tapahtumaa tutkii tällä hetkellä liikenneturvallisuudesta vastaava NTSB, jolla on myös hallussaan koneen musta laatikko.

Uhrien määrä nousee

New Yorkin turmakoneessa oli luultua enemmän matkustajia. American Airlines-lentoyhtiön mukaan sen matkustajakoneessa oli viisi ihmistä enemmän kuin aiemmin arveltiin. Lentoyhtiö ilmoittaa, että henkilökunta mukaan lukien koneessa oli yhteensä 260 ihmistä. Suurin osa matkustajista oli kotoisin Dominikaanisesta tasavallasta.

New Yorkin pormestari Rudy Giulianin mukaan onnettomuuspaikalta on tähän mennessä löytynyt 240 ruumista. Kone putosi Queensin asuinalueelle. Tämänhetkisten tietojen mukaan koneen palasten alle jäi kahdeksan putoamispaikalla ollutta ihmistä.

Bush esitti surunvalittelunsa

Yhdysvaltain presidentti George Bush esitti myöhään illalla Suomen aikaasurunvalittelunsa lento-onnettomuuden johdosta.

Valkoisen talon edustalla pitämässään lyhyessä puheessa presidentti oli pahoillaan, että New Yorkin kaupungin asukkaiden on kärsittävä jälleen. Hän ei kuitenkaan viitannut puheessaan terrorismiepäilyihin.

Bushia tapaamassa ollut Etelä-Afrikan entinen presidentti Nelson Mandela esitti myös omat surunvalittelunsa tapauksen johdosta. Myös Suomi lähetti illalla surunvalittelut Yhdysvalloille lento-onnettomuuden johdosta. Tasavallan presidentti Tarja Halonen lähetti surunvalittelut Yhdysvaltain presidentille George Bushille. Suomen valtiojohto ottaa kantaa tapahtuneeseen siinä tapauksessa, että New Yorkin lentoturmassa ilmenee terrorismiin viittavia seikkoja.

American Airlines-yhtiön Airbus A-300-matkustajakone putosi eilen New Yorkissa, Queensin kaupunginosaan. Kone putosi kesken nousun lähdettyään John F. Kennedyn lentokentältä eilen kello 16.13 Suomen aikaa. American Airlines -yhtiön lento 587 oli matkalla New Yorkista Santo Domingon kaupunkiin Dominikaaniseen tasavaltaan.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

(Huomenta Suomi 13.11.2001)
Käy NTBS:n kotisivuilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.