Mainos

”Neuvottelujen umpikuja johtaisi voimankäytön lisääntymiseen Itä-Ukrainassa”

Genevessä tänään käytävien Ukraina-neuvottelujen epäonnistumisella olisi vakavia seuraamuksia, sanoo tutkimusjohtaja Markku Kangaspuro Aleksanteri-instituutista.

– Tilanne on nyt sellainen, että tulosta pitää saada jollakin tavoin syntymään. Tämä on kaikkien osapuolten etu. Mikäli Geneven-neuvottelut päätyisivät täydelliseen epäonnistumiseen, voi tämä johtaa voimankäytön lisääntymisen suuntaan Itä-Ukrainassa, muistutti Kangaspuro MTV Uutislive -lähetyksessä.

Viime yönä Itä-Ukrainan Mariupolissa puhjenneessa ampumisessa kuoli kolme ihmistä. Ukrainan sisäministerin Arsen Avakovin mukaan kyse oli Venäjä-mielisistä separatisteista. Ministerin mukaan tilanne sai alkunsa, kun aseistautunut Venäjä-mielinen väkijoukko yritti tunkeutua Mariupolissa sijaitsevaan sisäministeriön joukkojen tukikohtaan.

Sisäministeriön joukkojen kerrottiin ensin ampuneen ilmaan. Avakovin mukaan väkijoukko heitteli polttopulloja ja avasi itse tulen.

Kangaspuro arvioi, että Ukraina haluaa osoittaa turvautumisellaan voimakäyttöön sen, että sillä on tilanne hallinnassa.

- Tässä haetaan eräällä tavalla myös neuvotteluasetelmia. Kiovan väliaikaisen hallituksen asema on heikko ja  sen kykyä kontrolloida maataan on epäilty julkisesti. Heillä on tietenkin tarve näyttää, että tilanne on kontrollissa.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.