Mainos

Nettipedofiili houkutteli tyttöjä lähettämään kuvia ja videoita – uteli uhreiltaan seksikokemuksia: "Ootko päässy jo paneskelee"

1:15

Hyväksikäyttäjä otettiin kiinni vasta, kun yksi uhreista lähti tapaamaan miestä selvittääkseen tämän henkilöllisyyden. Hän oli kertonut hyväksikäytöstä poliisille vuotta aiemmin.

Espoon käräjäoikeus on tuominnut nelikymppisen miehen useista lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista vankilaan. Mies houkutteli useita 11-15-vuotiaita tyttöjä tapaamisiin. Lisäksi hän lähetti heille seksuaalissävytteisiä viestejä, kuvia ja videoita. Mies myös houkutteli tyttöjä lähettämään itsestään video- ja kuvamateriaalia.

Video: Lakialoite vaatii lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä kovempaa rangaistusta.

Poliisi sai ensin tiedon epäillystä 13-vuotiaaseen tyttöön kohdistuneesta seksuaalirikoksesta. Tyttö kertoi silloin poliisikuulusteluissa, että mies oli ottanut häneen yhteyttä ja keskusteluissa mies oli tarjonnut hänelle rahaa tapaamisesta.

Mies oli myös lähettänyt tytölle videoita, jossa aikuinen pakottaa lapsen seksiin ja koira ahdistelee lasta. Tytön mukaan mies tiesi hänen ikänsä. Poliisikuulustelun mukaan tyttö oli pyytänyt miestä lopettamaan viestien lähettelyn.

Takavarikko johti uhrien jäljille

Kiinni 40-vuotias mies jäi vasta noin vuosi ensimmäisten kuulustelujen jälkeen, kun tyttö kertoi poliisille pyytäneensä miestä tapaamaan häntä, jotta miehen henkilöllisyys selviäisi.

Poliisi otti miehen kiinni ja teki kotietsinnän miehen asuntoon. Poliisi takavarikoi tämän iPadin, toisen matkapuhelimen sekä kannettavan tietokoneen.

Takavarikoitujen laitteiden ansiosta poliisi sai tiedon muista tytöistä, joille mies oli lähetellyt seksuaalissävytteisiä viestejä.

Mies oli lähettänyt viidelle muulle 11-15-vuotiaalle tytölle seksuaalissävytteisiä viestejä sekä kuvia ja videoita. Lisäksi miehen koneelta löydettiin 12 000 lapsiin kohdistuvaa seksuaalissävytteistä kuvaa ja 6 000 videota.

Mies halusi "sponssata" uhrejaan

Mies oli tarjonnut tytöille vastineeksi tapaamisesta hänen kanssaan tupakkaa, rahaa tai esimerkiksi uudet kuoret kännykkään. Hän puhui viesteissään jatkuvasti "sponssaamisesta."

Viesteissään mies oli kysellyt paljon tietoja tyttöjen seksuaalielämästä. Mies oli muun muassa udellut heidän seksuaalista kokemustaan kysymällä "ootko päässy jo paneskelee" ja ehdotellut seksuaalista kanssakäymistä.

Mies oli tavannut yhden asianomistajista ja kosketellut tätä tapaamisessa seksuaalissävytteisesti vaatteiden päältä ja alta sekä saanut tytön koskettamaan miestä. Mies oli antanut rahaa ja tupakkaa tytölle, jotta hän ei kertoisi tapahtumasta kenellekään. Tyttö oli tekoaikaan 11-vuotias.

Houkutteli tytön lähettämään seksuaalisia videoita

Yksi hyväksikäytetyistä tytöistä oli avautunut miehelle mielenterveysongelmistaan ja masennuksestaan sekä kertonut, että pahan olonsa vuoksi hän ei ollut kiinnostunut seksistä. Mies oli sanonut tytölle keskusteluissa, että seksi voisi parantaa hänen mieltään. Kun tyttö kertoi miehelle yrittäneensä itsemurhaa, mies sanoi, että hän ei ollut kiinnostunut kuulemastaan.

Käräjäoikeuden päätöksen mukaan törkein teko oli tekoaikaan 14-vuotiaaseen tyttöön kohdistunut seksuaalirikos.

Mies oli saanut tytön lähettämään itsestään yli 10 videota tilanteesta, jossa tyttö koskettaa itseään sukupuolielimistä. Mies oli myös saanut tytön lähettämään itsestään seksuaalisävytteisen videon, jossa oli osallisena koira. Mies oli ohjeistanut tyttöä videoiden tekemisessä. Lisäksi mies oli lähettänyt tytölle insestisävytteisiä viestejä liittyen tytön siskoon ja isään.

Kärsimyskorvauksia miltei 22 000 euron edestä

Mies todettiin syylliseksi kuudesta perusmuotoisesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, yhdestä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, seksuaalipalveluiden ostamisen yrityksestä nuorelta sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittämisestä ja hallussapidosta yhteensä kahden vuoden ja seitsemän kuukauden vankeuteen.

Lisäksi mies tuomittiin maksamaan korvauksia muun muassa tilapäisestä haitasta ja kärsimyksestä uhreille yhteensä lähes 22 000 euroa.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja