Uhreina työkaveri ja useita lapsia: Lastensuojeluyksikön työntekijä tuomittiin seksuaalirikoksista

Nuorein uhreista oli vain yhdeksänvuotias.

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut lastensuojeluyksikön työntekijän vankeuteen useista seksuaalirikoksista.

Miehen uhreiksi joutuivat hänen työkaverinsa, yksikössä asuneet lapset sekä lapset, joihin mies tutustui Snapchatissa esittäen teini-ikäistä tyttöä. 

Viisikymppisen miehen uhreista nuorin oli yhdeksänvuotias.

Mies syyllistyi rikoksiin viime vuonna. 

Miehen työkaverin mukaan seksuaalinen ahdistelu alkoi keväällä yövuoroissa. Nainen kertoi, että mies puhui hänelle seksuaalissävytteisesti ja sanoi esimerkiksi, että "antaisi kaikki raajansa" jos saisi viettää yhden yön naisen kanssa. Todistajana kuultu toinen työntekijä kertoi, että mies oli tuijottanut uhrin rintoja ja takapuolta.

Uhri otti asian esiin työpaikan johdon kanssa. Mies pyysi uhrin mukaan anteeksi, ja sai sillä johdon lopettamaan asian selvittelyn. 

Uhri pyysi myös itse miestä lopettamaan, mutta uhrin mukaan mies käänsi asian niin, että uhri "nipottaa" ja on "me too" -ihminen. Ahdistelun takia uhri joutui lopulta vaihtamaan työpaikkaa.

Tarjosi rahaa katselemisesta

Työkaverin lisäksi kaksi yksikössä asunutta nuorta joutui miehen uhreiksi. Tekoaikaan 15-vuotias nuori kertoi pelanneensa miehen kanssa korttia huoneessaan, kun mies oli kysynyt, mitä pornoa uhri katsoo ja kuinka tyydyttää itseään.

Käräjäoikeus katsoi, että miehen teko täytti tunnusmerkistön seksuaalisesta kajoamisesta lapseen.

Myös toinen yksikössä asuneista uhreista oli tekoaikaan 15-vuotias. Uhrin mukaan mies tuli yöaikaan keskustelemaan hänen kanssaan ja muun muassa kehui hänen silmiään ja tarjoutui viemään uhrin autoajelulle. 

Mies myös hankki uhrin puhelinnumeron ja laittoi hänelle seksuaalissävytteisiä viestejä, joissa muun muassa tarjosi uhrille sata euroa siitä, että saisi katsoa tämän itsetyydytystä.

Sai lapset lähettämään kuvia

Näiden tapahtumien jälkeen yksiköstä tehtiin rikosilmoitus miehestä. Kun poliisi ryhtyi selvittämään asiaa, myös muita rikosepäilyjä heräsi ja syyskuussa mies otettiin kiinni.

Tuomion mukaan mies oli kesällä ja alkusyksystä esittänyt Snapchatissa teini-ikäistä tyttöä. 

Snapchatissa hän oikeuden mukaan pyysi ja sai useat lapset tekemään itselleen seksuaalisia ja nöyryyttäviä tekoja ja lähettämään niistä kuvia. Mies myös lähetti uhreille kuvia alastomasta naisesta. Uhrit olivat 9–13-vuotiaita.

Mies kiisti syytteet suurimmalta osin. Oikeus luki hänen syykseen muun muassa kolme törkeää lapseen kohdistuvaa seksuaalista kajoamista, kymmenen lapseen kohdistuvaa seksuaalista kajoamista sekä seksuaalisen ahdistelun.

Mies tuomittiin neljän vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeuteen. Käräjäoikeus antoi ratkaisunsa perjantaina. STT ei julkaise tuomitun nimeä uhrien yksityisyyden suojelemiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat