Mies kiristi teiniltä seksiä ja yllytti ahdistunutta uhria itsemurhaan – tytön rohkea toiminta johti tekijän kiinnijääntiin

Mies kiristi nuorelta teinitytöltä seksiä uhkaamalla julkaista tämän alastonkuvia netissä. Kun tyttö alkoi ahdistuneena viillellä itseään, mies totesi "tapa itsesi" ja jatkoi seksin kiristämistä.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun tekoaikaan 27-vuotias mies otti yhteyttä Kik-pikaviestipalvelussa 14-vuotiaaseen tyttöön. Keskustelu alkoi normaalisti, mutta muuttui tytön mukaan pian seksuaalissävytteiseksi.

Mies kyseli tytön seksuaalisista kokemuksista, lähetti omasta sukuelimestään tytölle kuvia ja pyysi saada vastaavia kuvia tytöstä. Tyttö lähetti miehelle neljä alastonkuvaa.

Parin kuukauden kuluttua tyttö täytti 15 vuotta. Mies alkoi houkutella tyttöä tapaamiseen ja lupasi ostaa tälle alkoholia.

Mies onnistui suostuttelemaan teinitytön tapaamiseen kaksi kertaa ja painosti molemmilla kerroilla lapselta seksiä. 

Tyttö epäili, ettei kukaan uskoisi häntä

Mies olisi halunnut jatkaa tapaamisia, mutta tyttö ei enää suostunut. Hän ei ollut alun perinkään halunnut tehdä miehen kanssa mitään seksuaalista.

Mies ei kuitenkaan jättänyt tyttöä rauhaan vaan alkoi kiristää tätä. Mies uhkasi lähetellä teinitytön alastonkuvia eteenpäin ja julkaista ne internetissä, jos tyttö ei suostuisi hänen vaatimuksiinsa.

Uhkauksista säikähtänyt tyttö oli moneen kertaan painottanut miehelle olevansa vasta 15-vuotias, mutta tämä ei ollut kääntänyt miehen päätä.

Tyttö kertoi myöhemmin oikeudessa, ettei tehnyt asiasta rikosilmoitusta, koska ei epäili, ettei kukaan kuitenkaan uskoisi häntä. Hän pelkäsi puhua asiasta myöskin muille aikuisille, ettei hänen äitinsä saisi tietää tapahtumista.

Äiti kuitenkin tiesi, että jokin oli vialla. Tytön käytös oli muuttunut ärtyneeksi, sulkeutuneeksi ja ahdistuneeksi. Tyttö oli myös alkanut viillellä itseään, mutta äiti ei tiennyt miksi.

Epätoivoissaan tyttö vetosi kiristäjäänsä lähettämällä tälle kuvan viiltelystään, mutta mies vastasi vain: "tapa itsesi". Miehen tylyn ja piittaamattoman käytöksen seurauksena tyttö esti miehen niin, ettei tämä voinut enää lähettää hänelle viestejä.

Tyttö selvitti rekisterinumeron

Vanhemmat järjestivät masentuneelle tytölle ammattiapua. Kun mies otti uudestaan kaksi vuotta tapahtumien jälkeen uudestaan yhteyttä tyttöön ja vaati tapaamista, tyttö päätti tehdä rikosilmoituksen miehestä.

Hän suostui tapaamaan miehen, jotta saisi tämän rekisterinumeron ja sitä kautta oikean henkilöllisyyden selville rikosilmoitusta varten.

Tyttö tapasi miehen julkisella paikalla kaupungin keskustassa. Mies muistutti jälleen hallussaan olevista kuvista ja vaati suuseksiä, jotta suostuisi poistamaan kuvat.

Mies yritti halata ja kosketella tyttöä, joka oli kuitenkin saanut haluamansa rekisterinumeron ja lähti pois tilanteesta. Mies juoksi tytön perään jankuttaen kuvista. Tyttö otti miehen kännykän, poisti kuvat ja jatkoi matkaansa.

Tämän jälkeen tyttö teki rikosilmoituksen. Mies kiisti valtaosan tapahtumista.

Ehdotonta vankeutta

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi 34-vuotiaan Jarmo Martti Kouhian törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä kahden vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Rikokset tapahtuivat vuonna 2017 Lohjalla.

Oikeus määräsi miehen maksamaan uhrilleen 14 000 euroa haitta- ja kärsimyskorvauksia.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat