Mainos

Nettikysymys: Valmistusmaa ei vaikuta ostopäätökseen

Vaatteiden valmistusmaa ei vaikuta ratkaisevasti ostopäätökseen MTV3:n nettikysymykseen vastanneiden mielestä. Ei-vastauksen antaneita oli 54.9 prosenttia. Kysymykseen vastasi 1487 ihmistä.

- Ei se valmistusmaa siitä vaatteesta lämmintä ja laadukasta tee, päinvastoin korkeilla palkoilla ei pysty tehdä hyvää laatua halvalla, Lapa kertoo

- Vaikea sen antaa vaikuttaa, kun valmistusmaata ei yleensä edes lue vaatteessa, ainoastaan markkinoija. Eihän "suomalaisetkaan" vaatteet ole Suomessa tehtyjä, ainoastaan suomalaisten markkinoimia, perustelee HK.

Samaa mieltä on myös moni muu vastaaja. Ei-vastaajat tekevät ostopäätöksensä vaatteen ulkonäön ja edullisen hinnan mukaan.

Kyllä-vastauksen antaneet 45.1 prosenttia vastaajista suosivat suomalaista ja pyrkivät välttämään lapsityövoimaa käyttävien maiden vaatteita. Kotimaisuudella saadaan työpaikat pysymään Suomessa ja oikean kokoisia vaatteita.

- Kotimaiseen laatuun ja mittoihin voi luottaa, sekä tuotteen voi palauttaa jos virheitä ilmaantuu, tiivistää rami.

- Kyllä laatu vaikuttaa eniten mitä vaatteita ostan. Mutta lähes kaikki vaatteet valmistetaan nykyään kehitysmaissa ja laatu todella huonoa. Kengätkin kestää vaan muutaman kuukauden kun korkolaput putoilee ja saumat vuotaa. Kyllä paljon sontaa myydään kuluttajille Suomessa ja valmistusmaan työntekijöitä käytetään orjatyöläisinä, Heidi harmittelee.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.