Netissä tavattu nainen huijasi Mikolta 45 000 euroa

Itä-Suomesta kotoisin oleva Mikko* tapasi mukavan oloisen naisen netin keskustelupalstalla muutama vuosi sitten. Tuttavuus tuli Mikolle kalliiksi, sillä nainen petkutti ja huijasi häneltä lähes 45 000 euroa.

– Olen aina ollut hyväntahtoinen ja avulias ihminen ja siksi varmaan hyvä huijattava, Mikko toteaa.

Mikko tutustui huijarinaiseen netissä ja tapasi häntä vain muutaman kerran. Jo ensitapaamisella nainen pyysi häneltä rahaa lainaan ja teki sen hyvin vakuuttavasti.

– Hän kertoili tarinoita muka väkivaltaisesta ex-miehestään ja kaltoinkohdelluista lapsistaan, joiden lääkkeisiin hän muun muassa tarvitsi rahaa. Hänellä oli aina olevinaan hyvin tarkat suunnitelmat lainojen takaisin maksamiseksi, mutta niitä suunnitelmia hän ei koskaan edes aikonut toteuttaa, Mikko kertoo.

Valheita valheiden perään

Vaikka nainen ei koskaan maksanut ensimmäistäkään velkaansa takaisin, hän onnistui petkuttamaan Mikon lainaamaan itselleen aina vaan lisää rahaa.

– Hän selitti, että tarvitsee minulta rahaa kuitatakseen pankista ottamansa lainan. Tämän jälkeen hän voisi ottaa suuremman lainan, joka hänelle muka oli jo luvattu, ja maksaa sillä minulle takaisin. Uskottavuuttaan todistellakseen hän muun muassa valehteli, että pankinjohtaja oli hänen perhetuttunsa ja niin edelleen.

Kuitenkin jostain kumman syystä aina, kun naisen oli tarkoitus saada lisälainaa pankista, hänen eteensä tuli jos jonkinlaisia vastoinkäymisiä.

– Milloin hänen autonsa hajosi juuri, kun hän oli matkalla pankkiin, milloin takaaja oli tullut kipeäksi, Mikko huokaa.

Vasta kun nainen oli jo onnistunut huijaamaan Mikolta kymmeniä tuhansia euroja, hän jäi kiinni valehtelusta.

– Hän oli kertonut minulle, että hänen vanhempansa olivat lupautuneet takaamaan lainan, mutta että he olivatkin yllättäen lähteneet lomalle juuri, kun lainapaperit oli tarkoitus allekirjoittaa. Aloin epäillä asiaa ja soitin hänen isänsä työpaikalle. Kävi ilmi, että isä oli kuin olikin töissä eikä lomalla, niin kuin nainen väitti.

Muitakin huijattiin

Kun Mikko tajusi tulleensa petetyksi, hän aikoi ensin antaa asian olla ja unohtaa. Ystävä kuitenkin käänsi hänen päänsä ja kehotti menemään poliisin puheille.

– En aluksi kertonut huijauksesta muille kuin tälle yhdelle ystävälle, koska kuulostaahan se varmaan aika uskomattomalta, että lähes tuntematon nainen pystyi huijaamaan minulta niin paljon rahaa. Toisaalta, jos sen naisen kanssa juttelee, hän onnistuu kyllä vakuuttamaan kenet tahansa.

Nainen tuomittiin lopulta törkeästä petoksesta, mutta se ei ilmeisesti ole hänen tahtiaan juuri hidastanut.

– Hänellä on taas uusi mies kierroksessa, jota olen kyllä yrittänyt varoittaa, mutta turhaan, Mikko sanoo.

Oikeudenkäynnin jälkeen Mikolle on selvinnyt, että hän ei suinkaan ollut ensimmäinen, jota sama nainen on käyttänyt hyväkseen. Mikon tietojen mukaan nainen on petkuttanut ainakin sataa ihmistä naapureista pankkivirkailijoihin ja työkavereihin. Hänen mukaansa nainen on tienannut huijauksillaan yhteensä yli 600 000 euroa.

*Mikon nimi on muutettu

Studio55.fi/Elina Rantalainen


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55 etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme Studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja