Netflixin ruokasarjan juontaja tapasi Sanna Marinin ja oivalsi jotain suomalaisten onnellisuudesta: "Emme ole aina hyväntuulisia"

Netflixin suositussa ruokaohjelmassa vieraillaan uudella tuotantokaudella Suomessa. Jaksossa nähdään myös pääministeri Sanna Marin.

Yhdysvaltalaisen käsikirjoittajan ja tuottajan Phil Rosenthalin luotsaamassa Somebody Feed Phil -ruokaohjelmassa nähdään viidennellä tuotantokaudella myös pala suomalaista ruokakulttuuria.

Helsingissä vieraillessaan Rosenthal maistelee muun muassa paistettuja muikkuja Kauppatorilla, kahviin dipattua leipäjuustoa Vanhassa kauppahallissa sekä kirjolohikeittoa Jasper Pääkkösen Löyly-ravintolassa. 

Rosenthal tapaa myös pääministeri Sanna Marinin Helsingin edustalla sijaitsevalla Lonnan saarella. Twitterissä jakamassaan videossa Rosenthal kysyy, tunteeko Marin kaikki Helsingin saaret.

– Ei, en tunne kaikkia, mutta olen käynyt tällä ennenkin. Täällä on mahtava sauna, Marin kertoo.

Rosenthal kertoo käyneensä saunalautalla. Marin kysyy kävikö mies uimassa.

– Ei, en ole hullu, Rosenthal naurahtaa.

Keskustelu jatkuu saunomisesta Suomen puhtaaseen ilmaan ja veteen sekä suomalaisten onnellisuuteen. Marin kertoo onnellisuuden johtuvan toimivasta yhteiskunnasta.

– Emme ole aina hyväntuulisia, vaan onni johtuu hyvästä yhteiskunnasta, joka on turvallinen ja, jossa kaikilla on mahdollisuuksia. Meillä on hyvä julkinen sosiaali- ja terveydenhuolto.

– Se on siis syvempää onnea, ei vain pinnallista, Rosenthal toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat