Netflix-sarjan tähti kertoi vuonna 2014 pakottaneensa hierojan seksuaaliseen tekoon – kuvaili olevansa "menestyksekäs raiskaaja"

Netflixin Beef-sarjassa sivuosaa näyttelevä David Choe kertoi vuonna 2014 DVDASA-podcastissaan pakottaneensa hierojan seksuaaliseen tekoon. 

Yhdysvaltalainen näyttelijä-taiteilija-muusikko David Choe, 46, esittää yhtä sivurooleista Netflixin huippusuosioon nousseessa Beef-sarjassa. Choe on kuitenkin kerännyt osakseen runsaasti kritiikkiä sen myötä, kun hänen kommenttinsa vuonna 2014 julkaistusta podcast-jaksosta ovat nousseet jälleen esiin sosiaalisessa mediassa, kertoo USA Today.

Tuohon aikaan Choe piti DVDASA-podcastia yhdessä juontajaparinsa, aikuisviihdetähti Asa Akiran kanssa, jossa he keskustelivat elämästä, suhteista, seksistä sekä töistä.

Yhdessä jaksossa Choe kuvaili karkealla tavalla sekä yksityiskohtaisesti hierojan kanssa tapahtunutta välikohtausta, joka oli Choen mukaan päätynyt siihen, että hän oli raiskannut hierojan. 

Kaksikon lisäksi studiossa oli podcastin nauhoituksen aikana muita miehiä, jotka osallistuivat keskusteluun. Akira oli ainut nainen paikalla.

Jaksossa Choe kertoi Insiderin mukaan halunneensa hieronnan alettua kysyä hierojalta, voisiko hän masturboida, mutta oli tajunnut sen "kuulostavan karmivalta". Tajuttuaan, että kysyminen olisi ollut karmivaa, Choe kertoi päättäneensä toimia "metodin mukaan, jonka myötä ensin ei kuulu koskaan kysyä", vaan "teet vain sen, joudut ongelmiin ja maksat sen hinnan myöhemmin". 

– Joten otin vain hänen kätensä ja laitoin sen sukupuolielimelleni. Ja hän vain piti sitä siinä, Choe kuvaili jaksossa. 

Choe jatkoi tilanteen kuvailua todeten, että hieroja "ei missään nimessä ollut halukas" mutta "ei myöskään lopettanut sitä". Tämän jälkeen Choe sanojensa mukaan työnsi naisen pään alas ja pakotti tämän antamaan suuseksiä hänelle.

Jaksossa Choe myös kertoi yrittäneensä "taivutella" hierojan yhdyntään hänen kanssaan. Hän kuvaili "vankilaan joutumisen riskin" olleen syy sille, että sai erektion tilanteessa. Choe myös väitti hierojan "myöntyneen katseellaan".

– Haluan selventää, että myönnän sen olleen "raiskaajamaista käytöstä", mutta en ole raiskaaja, Choe oli myös todennut jaksossa, pahoitellen ja todeten käytöksensä olleen "ällöttävää". 

Hän oli kuitenkin myös todennut jaksossa olevansa "menestyksekäs raiskaaja".

Keskustelussa Akira kutsui Choea raiskaajaksi useaan otteeseen ja vaikutti häkeltyneeltä ja järkyttyneeltä kuulemastaan.

Jo tuohon aikaan Choe oli todella tunnettu sekä arvostettu graffititaiteilija, ja hänen töitään oli tilattu muun muassa Facebookin päämajaan sekä Valkoiseen taloon. Kommentit podcastissa nousivat jo tuolloin uutiseksi ja niitä kritisoitiin laajalti. 

Kritiikin myötä Choe julkaisi podcastinsa nettisivuilla lausunnon, jossa puolusteli itseään kertomalla, että olisi keksinyt tarinan päästään. 

– En koskaan uskonut, että heräisin myöhään eräänä päivänä ja kuulisin itseäni kutsuttavan raiskaajaksi. Se on perseestä. Varsinkin koska en ole sellainen. En ole raiskaaja. Vihaan raiskaajia, mielestäni raiskaajien pitäisi tulla raiskatuiksi ja murhatuiksi, Choe kommentoi tuolloin lausunnossaan. 

Choe perusteli kertomaansa myös toteamalla, että podcast olisi "jatkumo hänen taiteelleen". 

– Luomme tarinoita ja kerromme satuja. Se ei ole uutislähetys. Se ei ole representaatio todellisuudestani. Se ei ole paikka, jonne kannattaa tulla kuulemaan uskottavaa tietoa minusta tai elämästäni. Se on versioni todellisuudesta, se on taidetta joka joskus loukkaa ihmisiä. Olen pahoillani, jos kukaan luuli, että tarinat olivat totta. Ne eivät olleet. 

Asia nousi tapetille jälleen vuonna 2017, jolloin Choe pahoitteli asiaa Instagram-tilillään, todeten keksineensä ja kertoneensa tarinan sen shokkiarvon takia. Hän myös perusteli kertoneensa tarinan "mielisairautensa huipulla" ja kertoi hakeutuneensa hoitoon. Hän on kertonut hakeneensa hoitoa myös "tapaansa ja tarpeeseensa valehdella".

Pääset julkaisuun tästä.

– Ei-suostumuksellinen seksi on raiskaus eikä se ole koskaan hauskaa, eikä siitä ole sopivaa vitsailla, Choe kommentoi tuolloin.

Nyt asia on jälleen ajankohtainen Choen Beef-sarjan roolin myötä. Kirjailija Aura Bogado jakoi hiljattain Twitter-tilillään videon, jossa osa podcast-keskustelussa kuullaan, mutta se on sittemmin poistettu. Bogado julkaisi myöhemmin päivityksen, jossa kertoi, että video poistettiin Choen "vedottua tekijänoikeuksiinsa".

– Hän väittää, että hänen voittoa tavoittelematon järjestönsä omistaa tekijänoikeudet videoon, jossa hän puhuu väitetystä raiskauksesta, Bogado kommentoi videon poistamista.

Alla näkyy päivitys sekä video, jossa on osa kyseisestä podcast-keskustelusta. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Choe ei ole kommentoinut nyt tapausta. Sosiaalisessa mediassa on vaadittu kommenttia myös Beef-sarjan päänäyttelijöiltä Ali Wongilta sekä Steven Yeunilta, mutta kumpikaan ei ole ottanut toistaiseksi asiaan julkisesti kantaa.

Lue myös:

    Uusimmat