Kiistanalainen tähtikoomikko sai nettikansan vihat niskaansa – järkyttää kommentillaan 6-vuotiaalle lapselle

Matt Rifen väitetty vastaus TikTok-tähti Bunny Hedayan 6-vuotiaalle lapselle Instagramissa järkyttää sekä hämmästyttää sosiaalisessa mediassa.

Yhdysvaltalaiskoomikko Matt Rife, 28, on keskellä kohua ja saanut osakseen ritiikkiä tämän tylytettyä oudolla tavalla TikTok-tähti Bunny Hedayan 6-vuotiasta lasta. 

Kaikki sai alkunsa Rifen Natural Selection  -erikoisohjelmasta, joka julkaistiin suoratoistopalvelu Netflixissä syksyllä. Baltimoressa syyskuussa kuvatun stand up -keikan materiaaleihin perustuvassa ohjelmassa Rife esitti muun muassa osuuden, jossa hänen on koettu puhuneen alentavasti naisista sekä naureskelleen perheväkivallan uhreille. 

Erikoisohjelmansa aikana Rife sanoi esimerkiksi olevansa kyllästynyt siihen, että "naiset syyttävät huonoista päätöksistä planeettoja, joita eivät edes tunne". 

– Tulevaisuutesi määräytyy omien ajatustesi, mielipiteidesi ja tekojesi mukaan. Sinulla on täysi kontrolli siitä, miten tulevaisuutesi kehittyy. Sillä ei ole mitään tekemistä tähtien kanssa, Rife totesi. 

– Se, että Jupiterilla on rengas (eng. "ring", joka kääntyy myös suomeksi sormus) ja sinulla ei, ei tarkoita sitä, että sinun pitäisi katsoa ylöspäin saadaksesi näitä maagisia neuvoja. 

Lisäksi Rife kertoi tapauksesta, kun oli ystävänsä kanssa syönyt baltimorelaisessa ravintolassa ja kaksikko oli huomannut tarjoilijalla olleen mustan silmän. Rifen mukaan hän ja ystävä olivat yhteistuumin ihmetelleet sitä, kuinka ravintolan omistajat eivät olleet laittaneet tarjoilijaa työskentelemään keittiössä, jotta "asiakkaat eivät kyselisi". 

– Mutta minusta tuntuu, että jos hän osaisi tehdä ruokaa, hänellä ei olisi mustaa silmää, Rife vitsaili perään.

Rife oli jatkanut tarinan jälkeen toteamalla paikalla olleelle yleisölle testaavansa, olivatko hänen juttunsa hauskoja. 

– Jos aloitamme show'n perheväkivallalla, lopun pitäisi olla helppoa, koomikko lisäsi. 

Laajalti seksisymbolina pidetyn Rifen suuri seuraaja- ja fanikunta koostuu pitkälti naisista. 

Kerättyään kritiikkiä nimenomaan tästä ohjelmansa osuudesta, Rife esitti sosiaalisessa mediassa "anteeksipyynnön", johon liitetty linkki vei käyttäjänsä sivustolle, jossa myydään erityistarpeisiin tarkoitettuja kypäriä. 

Kohu syveni entisestään, kun TikTok-tähti Bunny Hedayan 6-vuotias lapsi vedettiin mukaan soppaan. Kun ote Rifen ohjelmasta, jossa koomikko ottaa puheeksi naiset ja astrologian, lähti kiertämään sosiaalisessa mediassa, alkoivat ilmeisesti useat somekansalaiset tägätä Hedayaa päivityksiinsä, sillä tämä on kertonut lapsensa olevan "erittäin kiinnostunut avaruudesta".

Näin ollen Hedaya päätti julkaista TikTokissa videon, jossa hänen lapsensa reagoi Rifen väitteisiin Jupiterin renkaista. 

– Itseasiassa Saturnus on se, jolla on renkaat. Sillä on myös enemmän näkyviä renkaita. Lisäksi: olet ilkeä tytöille, 6-vuotias toteaa videolla vastauksena mitä ilmeisimmin Rifen vitseihin. 

Jos Bunny Hedayan julkaisema video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Vaikka Hedayan mukaan videon oli tarkoitus olla kevytmielinen, ei Rife ottanut sitä ilmeisesti kevyin mielin vastaan. Hedayan mukaan hän ei itse tägännyt Rifea julkaisuunsa. 

Somevaikuttajan mukaan koomikko olisi jättänyt hänen 6-vuotiaalleen vastauksen kyseiseen Instagram-päivitykseen, jonka moni on kokenut hyvin alatyyliseksi. 

– Myös Jupiterilla on rengas. Ainiin! Ja joulupukkia ei ole olemassa. Äitisi ostaa sinulle lahjoja rahoilla, jotka ansaitsee OnlyFansilla. Onnea matkaan, Rife väitetysti kommentoi Instagramissa vastauksena lapselle. 

Kommentti on sittemmin poistettu päivityksen yhteydestä. Useat kommentoijat sen sijaan ovat rientäneet puolustamaan Hedayaa sekä tämän lasta. 

– Matt Rife on "voi haukkua muttei itse kestä sitä" -ilmiön määritelmä, eräs kommentoija pohtii. 

– On oikeastaan aika häiriintynyttä, että aikuinen mies sanoo noin lapselle. 

– Todistimme Matt Rifen nousun ja tuhon alle vuodessa. 

Hedaya on todennut, ettei edes julkaise netissä kuvia vartalostaan. 

Rife on noussut laajan yleisön tietoisuuteen muutaman viime vuoden aikana TikTokin myötä, jossa hänellä on 18,2 miljoonaa seuraajaa. Tätä ennen Rife julkaisi materiaalejaan Youtubessa ja Facebookissa, mutta hänet tunnettiin paremminkin niiden naisten kautta, joiden kanssa seurusteli. 

Esimerkiksi vuonna 2017 ollessaan 21-vuotias Rife seurusteli lyhyesti näyttelijä Kate Beckinsalen kanssa, joka oli tuohon aikaan 43-vuotias.

Rife ei ole kommentoinut kohua itse tai edustajiensa kautta.  

Lue myös:

    Uusimmat