Mainos

Nepalissa pidätettiin Kiinaa vastaa protestoineita

Nepalin viranomaiset pidättivät maanantaina yli 200 mielenosoittajaa, jotka yrittivät tunkeutua Kiinan lähetystöön maan pääkaupungissa Kathmandussa. Viranomaisten mukaan suurin osa pidätetyistä oli tarkoitus vapauttaa vielä maanantain aikana.

Mielenilmaukseen osallistui noin 350 ihmistä, heidän joukossaan myös munkkeja ja nunnia. Mielenosoittajat vaativat Kiinaa lopettamaan Tiibetin sorron ja huusivat dalai-lamaa tukevia iskulauseita.

Nepalissa asuu ainakin 20 000 tiibetiläistä. Tarkkaa lukua ei tiedetä, koska Nepal lopetti tiibetiläisten rekisteröimisen pakolaisiksi vuonna 1990.

Nepalin hallitus on toistuvasti todennut, että se katsoo Tiibetin olevan osa Kiinaa, eikä maa suvaitse Kiinan vastaisia mielenosoituksia.

Myös Intian pääkaupungissa Delhissä oli Kiinan-vastaisia mielenosoituksia maanantaina. Sadat maanpaossa asuvat tiibetiläiset polttivat Kiinan lippuja ja huusivat Kiinan presidentin Hu Jintaon vastaisia iskulauseita.

Intiassa on suurin tiibetiläisten maanpakolaisten yhteisö. Noin 100 000 Tiibetistä paennutta ihmistä asuu Intiassa. Intia on myös Tiibetin pakolaishallituksen ja maan hengellisen johtajan dalai-laman kotipaikka.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.