Mainos

Neljännesmiljoona saa tv-maksustaan takaisin

Viestintävirasto on aloittanut liikaa maksettujen tv-maksujen palauttamisen asiakkailleen. Noin 260 000 suomalaista saa takaisin ensi vuoden puolelle maksamaansa tv-maksua. Tv-maksu poistuu ensi vuonna, ja tilalle tulee lähes kaikkia koskeva yleisradiovero.

Palautus koskee vuoden ja osittain myös puolen vuoden laskutusvälein maksavia asiakkaita, joille laskut lähtivät ennen heinäkuun 5. päivää ja jotka sen vuoksi maksoivat osin tv-maksua vuoden 2013 puolelle. Viestintävirasto pystyi muuttamaan laskut päättymään vuoden vaihteeseen vasta, kun uusi laki hyväksyttiin eduskunnassa kesäkuun lopulla.

Viestintävirasto aloitti tämän kuun alussa liikaa maksettujen tv-maksujen palautuksen suoraveloitusasiakkaille. Palautukset maksetaan suoraveloitusasiakkaille Viestintäviraston tv-maksurekisterissä olevalle pankkitilille. Palautuksista lähetetään kirje tiedoksi.

Muilta asiakkailta Viestintävirasto pyytää pankkitilinumerot kirjeellä marraskuusta alkaen. Heille virasto alkaa palauttaa liikaa maksettuja tv-maksuja loppuvuodesta. Maksuja palautetaan noin 260 000 asiakkaalle.

Tarkastukset jatkuvat yhä

Voimassa olevien tv-maksujen määrä oli viime kuun lopussa 1 864 279. Määrä on laskenut 18 040 ilmoituksella verrattuna vuoden vaihteeseen. Maksavien asiakkaiden määrä on tällä hetkellä vajaan prosentin pienempi kuin vuoden vaihteessa. Tv-maksutarkastuksia tehdään edelleen.

Kiinnijääneitä on ollut keskimäärin 20 000 vuosittain ja sama tahti on jatkunut tänäkin vuonna. Tv-maksuvelvollisuus ja tarkastukset jatkuvat tämän vuoden loppuun asti.

Ensi vuoden alusta lähtien Yleisradio Oy:n toiminta rahoitetaan uudella yleisradioverolla, jonka perii Verohallinto.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.