Mainos

Neljälle syyte kerosiinivarkauksista

Lapin lennoston kerosiinivarkauksista on nostettu syytteet neljälle. Syyte koskee muun muassa törkeää kavallusta ja törkeää palvelusrikosta.

Koillis-Lapin kihlakunnanviraston johtava kihlakunnansyyttäjä Matti Loponen on nostanut syytteen neljää henkilöä vastaan Lapin Lennoston kerosiinivarkauksista.

Syyte koskee muun muassa törkeää kavallusta ja törkeää palvelusrikosta. Muilta osin asia on syyteharkinnassa. Juttua käsitellään Rovaniemen käräjäoikeudessa.

Kerosiinia eli lentokoneiden polttoainetta varastettiin Lapin Lennostosta vuosina 1999-2001. Varastettua polttoainetta epäillään myydyn eräille lappilaisille yrityksille 100 000-150 000 litraa. Juttuun on sekaantunut sekä siviilejä että puolustusvoimien henkilökuntaa.

Pääostajiksi epäillään muutamaa lappilaisyritystä sekä joitakin yksityisautoilijoita. Jutun yhteydessä on tutkittu myös epäilyjä, joiden mukaan lennoston kerosiinia olisi käytetty yli 30 vuotta Ilmavoimien Lapinmaja-säätiön omistaman lomarakennuksen lämmitykseen.

Inarin Njurgulahdessa on kulutettu arviolta lähes 300 000 litraa polttoainetta, josta ei ole maksettu valmisteveroa. Poliisi on tutkinut asiaa mahdollisena veropetoksena.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.