Mainos

Neljä pitkää elokuvaa sai laatutukea

Kulttuuriministeri Suvi Lindén on luovuttanut kotimaisen elokuvan laatutukipalkinnot Helsingissä. Viisitoista palkittua elokuvaa saivat yhteensä 1,5 miljoonaa markkaa.

Suurimmat, 200 000 markan arvoiset tunnustukset luovutettiin Dada-Filmi Oy:n tuottamalle ja Matti Ijäksen ohjaamalle Sokkotanssille, Solar Films Inc Oy:n ja ohjaaja Aleksi Mäkelän Häjyille, Mattila&Röhr Productions Oy:n ja ohjaaja Olli Saarelan Rukajärven tielle sekä saman tuotantoyhtiön ja ohjaaja Pirjo Honkasalon Tulennielijälle.

Laatutukikilpailuun ilmoitettiin yhteensä 62 elokuvaa. Tukea sai anoa kotimaisille elokuville, joiden ensiesitys Suomessa oli vuoden 1998 huhtikuun ja vuoden 1999 maaliskuun välisenä aikana. Elokuvan laatutukea annettiin nyt 27. kerran. Tukea myönnetään kotimaisen elokuvan tuottajalle mm. tuotannon jatkuvuuden turvaamiseen. Lisäksi voidaan tukea pelkästään ansiokkaita elokuvia, joita viime vuonna riitti.

McCoy ja murhenäytelmä

Tunnustuksen saivat pitkistä elokuvista myös Kinofinlandia Oy:n ja ohjaaja Pekka Lehdon The Real McCoy, 125 000 markkaa, Kinotaurus Oy:n ja Kaisa Rastimon Säädyllinen murhenäytelmä, 100 000 markkaa, sekä Wildcat Production Ltd ja Raimo O. Niemen Poika ja ilves, 100 000 markkaa.

Puolipitkistä elokuvista palkittiin Blind Spot Oy:n ja Jarmo Lampelan Rakastin epätoivoista naista, 75 000 markkaa, sekä Epidem Oy:n ja Oy Hot Rats Production Ltd:n tuottama ja John Websterin dokumenttielokuva Sukkien euroelämää.

Palkittujen joukossa on myös festivaaleilla menestyneitä elokuvia, kuten Kinoproduction Oy:n ja Katariina Lillqvistin nukke-elokuva Ksenia Pietarilainen, joka sai 50 000 markkaa. Saman summan saivat myös Kinotar Oy:n tuottama ja Anu Kuivalaisen ohjaama lyhytelokuva Musta kissa lumihangella sekä Ilppo Pohjolan ohjaama ja Kristallisilmä Oy:n tuottama Asphalto.

Kinotar Oy:n ja Mika Taanila Futuro - Tulevaisuuden olotila sai 25 000 markkaa, samoin Indie Films Oy:n ja Tomi Riionheimon sekä Hannu Lajusen animaatiosarja Rieku ja Raiku - Täydelliset seikkailut sekä Kroma Productionin ja Marikki Hakolan tanssiteos Continuum. Laatutuen saajat valitsi valtion elokuvataidetoimikunta, jonka puheenjohtaja on ohjaaja Juha Rosma.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.