Mainos

Neljä leijaa, yksi mies – suomalaismies onnistui näyttävässä ja harvinaisessa leijahiihtotempussa

0:54

Suomalainen leijahiihtäjä teki ilmeisesti ensimmäisenä maailmassa vaativan stuntin neljällä liitovarjolla. Kepu Alila ihastutti katsojia Pallastunturilla omalaatuisella tyylillään.

– Vietimme koko viime viikon Pallaksella, videon tekemisessä mukana ollut, Vuokatista kotoisin oleva 21-vuotias Ville Pääkkönen kertoo.

– Viimeisenä leijahiihtopäivänä päätimme kokeilla jotain erilaista ja liitimme neljä leijaa sarjaan. Se on tietääkseni ensimmäinen kerta kun kukaan tekee niin. Yleensä varjoja on vain yksi. Mietimme sitä koko viikon.

Alilan tekemä nelileijatemppu ikuistui Pääkkösen ja Alilan ystävän Tomi Tähden kameraan.

– Lauantaina heräsimme ja päätimme, että tänään se tehdään. Pakkasimme kaikki leijat ja vaelsimme alueelle, Ville kertoo. 

– Asentamiseen meni tuntikausia, koska naruja ja solmuja oli niin paljon. Yritimme selvittää, miten leijat saa kiinnitettyä mahdollisimman hyvin niin, että veto on niin vahva kuin mahdollista.

– Sen pitää tulla myös oikeasta suunnasta eikä sekottaa muiden leijojen vetokulmia. Saimme lopulta kaiken onnistumaan, leijat pysyivät ilmassa ja toimivat loistavasti!

– Lautailimme melkein koko päivän tällä neljän leijan yhdistelmällä.

Leijahiihto on surffilaudalla tehtävän leijalautailun talvimuoto. Siinä liikutaan vapaasti tuulen voimalla laskettelusuksilla tai lumilaudalla. Kevytkin tuuli voi riittää kovalla pinnalla. Talvikäyttöleijat ovat yleensä 4–14 neliön kokoisia, mutta isompiakin, jopa yli 20 neliön kokoisia joskus nähdään.

Juttua korjattu klo 20.56: Leijatempun tekijä oli Kepu Alila, ei Ville Pääkkönen.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja