NBA-supertähti LeBron James jättää MM-kisat väliin – leffakuvaukset edessä

Koripalloliiga NBA:n suurin tähti LeBron James ei lähde tämän vuoden MM-kisoihin. Sen sijaan hän pitää mahdollisena osallistumista Tokion olympialaisiin ensi vuonna.

Los Angeles Lakersissa pelaava James, 34, jäi ensi kertaa sitten vuoden 2005 sivuun NBA:n pudotuspeleistä. Hän kertoi The Athletic -sivustolle käyttävänsä ylimääräisen ajan harjoitteluun sekä Space Jam 2 -elokuvan kuvauksiin. MM-matka ei kuitenkaan tällä kertaa innosta.

MM-kisat alkavat Kiinassa elokuun lopussa. Yhdysvaltain joukkuetta valmentaa San Antonio Spursin päävalmentaja Gregg Popovich.

–  Rakastan kaikkea Popissa, mutta tämä ei ole hyvä kesä minulle, James kertoi.

–  Minulla on ollut kausien välissä käytännössä sama harjoitusohjelma kahdeksan viime vuotta. Tiesin, kuinka paljon tarvitsin lepoa, kun aikaa oli vähemmän. Nyt minun täytyy miettiä miten voin saada kaiken mahdollisen irti kahdesta ylimääräisestä harjoittelukuukaudesta.

Tokion vuoden 2020 olympialaisten suhteen James aikoo tehdä päätöksen ensi kauden jälkeen.

–  Se on mahdollista. Riippuu siitä, miltä minusta tuntuu. Rakastan olympialaisia.

James oli voittamassa olympiakultaa Yhdysvaltain joukkueessa Pekingissä 2008 ja Lontoossa 2012. Riossa 2016 hän ei ollut mukana.

Jamesin tähdittämän Space Jam 2 -elokuvan on tarkoitus ilmestyä vuonna 2021. Elokuva on jatko-osa vuoden 1996 Space Jamille, jonka pääosassa oli NBA-legenda Michael Jordan.

Hanno Möttölä analysoi Lauri Markkasen pelikautta NBA:ssa 2:12
Videolla koripallolegenda Hanno Möttölä arvioi loppukauden sivussa olevan Lauri Markkasen tilannetta.

Lue myös:

    Uusimmat