Lauri Markkanen teki paljastuksen tulevaisuudensuunnitelmistaan – "Se on pakollista"

Koripallon suomalaistähti Lauri Markkanen aikoo suorittaa asepalveluksensa tänä vuonna. Utah Jazzia edustava Markkanen kertoi asiasta ESPN:n haastattelussa.

Markkanen ilmoittautuu palvelukseen huhtikuun 17. päivä tai heinäkuussa, riippuen siitä, kuinka pitkälle Utahin kausi jatkuu. Joukkueen pudotuspelisaumat ovat käytännössä menneet, joten suomalaistähti nähdään todennäköisesti piakkoin armeijan väreissä.

– Se on pakollista. Meidän täytyy tehdä se, mutta samalla olemme ylpeitä siitä. Palveluksen suorittaminen asettaa mielestäni esimerkin. Olen varma, että pystyn suorittamaan sen siten, ettei sillä ole vaikutusta ensi kauden valmistautumiseen, Markkanen sanoi.

25-vuotias suomalaistähti on ollut mainiossa iskussa tällä kaudella Utahin paidassa, vaikkakin loukkaantumiset ovat verottaneet pelimäärää. Markkanen on heittänyt tällä kaudella keskimäärin 25,6 pistettä ja ottanut 8,6 levypalloa per ottelu.

– Lauri on sanonut, että hän aikoo tehdä tämän. Se on tärkeää hänelle kansalaisena, että hän suorittaa velvollisuutensa ja ettei saa minkäänlaista etuoikeutettua kohtelua, koska on tunnettu urheilija, Markkasen agentti Michael Lelchitski totesi.

Markkanen on aiemmin lykännyt asepalvelustaan ollessaan Arizonan yliopistossa ja maajoukkuetehtävien takia.

– Totta kai olisin mielummin harjoittelemassa normaalisti, mutta olen kuullut, että he tekevät hyvää työtä niiden kahden yhdistämisessä. Voit tehdä työsi urheilijana samanaikaisesti peruskoulutuksen aikana, Markkanen kertoi.

Utah Jazzilla on vielä jäljellä kolme ottelua runkosarjaa jäljellä. Se kohtaa seuraavaksi Oklahoma City Thunderin varhain perjantai-aamuna.

Lue myös:

    Uusimmat