NBA-supertähti LeBron James ei sulattanut Donald Trumpin kovaa väitteitä: "Yritätkö saada minut nauramaan?"

1:51
USA:n presidentti Donald Trump on keskellä rikostutkintaa.

NBA-koripalloliigan suurtähti, Los Angeles Lakersin LeBron James vastasi rauhallisen kitkerästi Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille, joka väitti tehneensä enemmän maan mustan väestönosan eteen kuin yksikään presidentti sitten orjat vapauttaneen Abraham Lincolnin.

– Yritätkö saada minut nauramaan? Arvostan sitä, James tokaisi Trumpin suuntaan. 

Trump mesosi myös NBA-pelaajien polvistumisista otteluita edeltävän Yhdysvaltain kansallislaulun aikana, kutsuen niitä "häpeällisiksi". Pelaajat ovat kuvailleet polvistumisten olevan protesti poliisiväkivaltaa ja sosiaalista eriarvoisuutta vastaan, eikä kyseessä ole loukkaus Yhdysvaltain lippua, armeijaa tai maata kohtaan.

– Mielestäni se on häpeällistä. Olemme tehneet kovasti töitä saadaksemme NBA:n uudelleen käyntiin (koronaviruksen keskeytettyä kauden maaliskuussa), minäkin kannustin heitä siihen. Ja sitten näen, kuinka kaikki polvistuvat kansallislaulun aikana. En hyväksy sitä, Trump kertoi Fox Newsille.

– Kun näen heidän polvistuvan, lopetan pelin katsomisen. Kun näen epäkunnioittavaa käytöstä lippuamme ja kansallislauluamme kohtaan, lopetan seuraamisen, Trump jatkoi.

Jamesin mukaan presidentin ei tarvitse kiirehtiä paluuta pelien seuraamiseen.

– Jotenkin en usko, että koripalloyhteisöä surettaa hänen menettämisensä katsojana. Pelit jatkuvat, ilman että hän seuraa niitä. Voin puhua meidän kaikkien koripalloa rakastavien puolesta ja sanoa, ettemme voisi vähempää välittää, James piikitteli.

– Fanimme rakastavat ja kunnioittavat sitä, mitä yritämme tuoda peliin ja sitä, mikä on oikein ja mikä väärin.

Keskiviikon pelissä James ja NBA:n länsilohkon ykkössijan jo varmistanut Lakers kärsi ruman 86–105-tappion Oklahoma Citylle. Pudotuspelejä varten uusia kuvioita testailleelle Lakersille ottelu oli kauden ensimmäinen, jossa se ei johtanut kertaakaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja