Suomessakin vierailleelta miljardööriomistajalta häkellyttävä arvio: NBA voi jatkua jo toukokuussa

Koronaviruksen keskeyttämän NBA-kauden kohtalo roikkuu yhä ilmassa. Yhdysvaltojen lehdissä on kerrottu suunnitelmista pelata sarja loppuun elokuussa, mutta seuraomistaja Mark Cuban on optimistisempi.

Aiemmin esitettyjen arvioiden mukaan koripallon NBA-kausi voi käynnistyä uudelleen vasta kesällä, mutta Dallas Mavericksin omistava monimiljardööri Cuban uskoo, että jo toukokuussa otteluita voitaisiin pelata tyhjille katsomoille.

– Amerikka tarvitsee urheilua juuri nyt. Me tarvitsemme jotain, josta iloita. Me tarvitsemme jotain, josta innostua, joukkueen jota kannustaa, ja uskon, että NBA voi vastata tuohon tarpeeseen, Cuban sanoi Fox-kanavalle keskiviikkona.

NBA on toistaiseksi keskeytetty, ja ainakin kymmenen liigan pelaajaa on saanut varmuudella tartunnan. Dallas Morning Newsille puhunut Cuban sanoo NBA:n kuitenkin toipuvan koronaviruksesta Pohjois-Amerikan ammattilaissarjoista ensimmäisenä.

– Olen ylpeä NBA:sta ja siitä, miten me reagoimme tilanteeseen. Me olemme olleet suunnannäyttäjiä ja toivottavasti voimme näyttää myös poispääsyn tästä. Kenellekään ei ole täydellistä tietoa tällä hetkellä, joten kaikki päätökset ovat vaikeita.

Suomessakin elokuussa 2018 bisnesfoorumin vuoksi piipahtanut Cuban kertoo puhuneensa koronaviruksesta Yhdysvaltain tautikeskuksessa ja "muissa paikoissa" työskentelevien ihmisten kanssa.

– Toivottavasti voimme palata takaisin kohti normaalia toukokuun puolivälissä ja pelata otteluita, ei ehkä fanien edessä, mutta pelata kuitenkin, Cuban sanoi.

Yhdysvaltain tautikeskukselle työskentelevä epidemiologi Ira Longini arvioi CNN:n mukaan, että viruksen aiheuttamat kuolemat nousisivat maassa huippuunsa kolmen viikon päästä.

– Sen jälkeen suurin osa tuhosta olisi ohitse, Longini sanoo.

Longinin mukaan piikin jälkeen osittainen rajoitusten purkaminen saattaisi olla järkevä ratkaisu.

CNN:n mukaan Yhdysvaltain terveydenhuolto on pulassa taudin nopean leviämisen vuoksi. Longini kertoo tartuntojen kokonaismäärän kaksinkertaistuvan jatkuvasti 2–3 päivän välein.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja