Näytti kourivan naisen rintaa, pelaajat kärsivät – MM-kultavalmentaja potkittiin ulos

Espanjan jalkapalloliitto on antanut maan naisten päävalmentajalle Jorge Vildalle potkut.

Myös Espanjan naisten jalkapallon urheilujohtajana toiminut Vilda oli päävalmentanut maajoukkuetta vuodesta 2015 lähtien. Espanja voitti kuluneena kesänä hänen alaisuudessaan maailmanmestaruuden.

Vilda ei kuitenkaan kerännyt metodeillaan ja valmennustyylillään kiitosta. Viime syksynä 15 Espanjan vakiokalustoon kuulunutta pelaajaa ilmoitti, ettei heitä nähdä enää maajoukkueessa, ellei Vilda saa potkuja. Pelaajat olivat kirjoittaneet Espanjan jalkapalloliitolle kirjeen, jossa he kertoivat, että tilanne Vildan alaisuudessa on vaikuttanut heidän terveyteensä ja henkiseen hyvinvointiinsa.

Vilda otti kapinoineista pelaajista lopulta kolme MM-joukkueeseen, mutta valmentajan ja pelaajiston välien on kerrottu jatkuneen tulehtuneina.

Vilda aiheutti lisäksi uuden kohun MM-kisojen aikana, kun hän näytti kourineen loppuottelussa maajoukkueen naispuolisen jäsenen rintaa.

Espanjan jalkapalloliitto kiitti tiedotteessaan Vildaa kuluneista vuosista.

Myös puheenjohtaja liemessä

Otsikoissa on ollut myös Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Luis Rubiales. Hän suuteli Espanjan Englantia vastaan voittaman MM-loppuottelun jälkeen maajoukkuepelaaja Jenni Hermosoa tämän suulle.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa on asettanut Rubialesin toimintakieltoon, mutta mies on kieltäytynyt eroamasta tehtävästään.

Lue myös:

    Uusimmat