Espanjan liiton erikoinen näpäytys valmentajansa kriitikoille suututti MM-kullan jälkeen – "Hävettävää nähdä tällaista"

Espanjan jalkapalloliiton viestintä päätti sanoa viimeisen sanan päävalmentaja Jorge Vildan ympärillä käytyyn keskusteluun joukkueen voitettua MM-kultaa.

Vildalle vaadittiin pitkään eroa sen jälkeen, kun 15 maajoukkuepelaaja oli loppuvuodesta 2022 tehnyt hänen toimintatavoistaan valituksen ja ilmoittanut, ettei aio jatkaa valmentajan alaisuudessa.

Päävalmentaja sai pitää paikkansa ja johdatti uusitun ryhmän maailmanmestariksi. Loppuottelussa kaatui Englanti maalein 1–0.

Espanjan jalkapalloliitto päätti vastata useisiin ”Vilda ulos” -kommentteihin, joita se on saanut päivityksiinsä sosiaalisessa mediassa kiistan alusta lähtien.

– VILDA SISÄÄN, liitto julisti mestaruusjuhlien alkamisen jälkeen X-palvelussa julkaisemassaan kuvassa, jossa Vilda suutelee MM-pokaalia.

Useat kansainväliset toimittajat paheksuivat päivitystä. Muun muassa The Guardian -lehden Jeff Kassouf piti sen ajoitusta kummallisena. Englantilainen asiantuntija Helen Hardy piti sitä epäonnistuneena viestintänä.

– Järkyttävää. He voittivat HUOLIMATTA tästä ikävästä ihmisestä, Hardy kommentoi.

Espanjalaistoimittaja Cesar Sanchez tuomitsi niin ikään twiitin.

– Tämä oli RFEF:ltä (liitolta) itse tehty julistautuminen ”voittajaksi” konfliktissa, jonka lähtökohtana oli parantaa jalkapalloilijoiden olosuhteita, saada aikaan muutosta ja kehittyä. On hävettävää nähdä tällaista. Oikeasti, Sanchez kirjoitti.

Vilda kiitteli finaalin jälkeisessä lehdistötilaisuudessaan liitolta saamaansa tukea. Myös koko valmennusryhmä on seisonut hänen takanaan, vaikka useat pelaajista ovat kohdanneet epäasiallista kohtelua ja suoranaista vainoamista Vildan taholta.

– Jos kaikki tämä tarvittiin voittamiseen, se oli sen arvoista. Urheilullisesti se on ollut fantastista, mutta ihmisenä vaikeaa, Vilda totesi Expressen-lehden mukaan.

Vilda ei vielä ottanut kantaa omaan jatkoonsa päävalmentajana.

– Palaamme nyt kotiin Espanjaan ja juhlimme. Katsotaan sitä sitten.

Lue myös:

    Uusimmat