Espanjan maajoukkuekohussa yllätyskäänne – uusi väite pelaajista

Espanjan naisten jalkapallomaajoukkueen uusi päävalmentaja Montse Tome kutsui tuleviin Kansojen liigan otteluihin 15 tuoretta maailmanmestaripelaajaa, vaikka monet valituista pelaajista ovat kertoneet olevansa maajoukkuelakossa.

Espanjan jalkapallo on ollut kohun keskellä lähes kuukauden päivät, kun maan jalkapalloliiton (RFEF) puheenjohtaja Luis Rubiales suuteli MM-finaalin palkintoseremoniassa väkisin Jenni Hermosoa. Tapauksen jälkeen lukuisat pelaajat ilmaisivat tukensa Hermosolle ja kieltäytyivät edustamasta Espanjan maajoukkuetta.

Lakkoilevat pelaajat ovat vaatineet muutoksia Espanjan jalkapalloliiton toimintakulttuuriin. MM-kultajoukkueen päävalmentaja Jorge Vilda erosi tehtävästään syyskuun alussa, ja lopulta myös Rubiales jätti paikkansa RFEF:n puheenjohtajana.

Tome ei valinnut Hermosoa maajoukkueryhmään, mutta muun muassa Alexia Putellas sekä MM-kisoista sivussa olleet Mapi Leon ja Patri Guijarro ovat pelaajalistalla mukana. Tome väitti maanantaina keskustelleensa tuoreista maajoukkuevalinnoista ennakkoon pelaajien kanssa.

– Luotan siihen, että nämä pelaajat ovat ammattilaisia. Heistä on juuri tullut maailmanmestareita, he rakastavat maajoukkuetta ja tiedän, että he ovat täällä (joukkueessa) huomenna. Tänään aloitamme uuden aikakauden maajoukkueessa, Vildan apuvalmentajana toiminut Tome sanoi.

Tome kertoi jättäneensä Hermoson joukkueen ulkopuolelle, koska halusi suojella häntä.

– Olemme Jennin ja kaikkien pelaajien tukena.

Espanja kohtaa naisten Kansojen liigassa Ruotsin 22. syyskuuta ja Sveitsin 26. syyskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat