Näyttelijän koskettava vetoomus: Älä hylkää uskollisinta ystävääsi

Taraji P. Henson ja hänen pikkuruinen leijonakoiransa Uncle Willie muistuttavat, että kaikkia koiratovereita tulee kohdella rakkaudella, huolella ja lämmöllä: yhtäkään lemmikkiä ei saisi jättää oman onnensa nojaan.

Elokuvista Benjamin Buttonin uskomaton elämä jaLarry Crowne – uusi mahdollisuus tuttu näyttelijä Taraji P. Henson, 42, on ottanut tehtäväkseen lisätä tietoisuutta hylättyjen ja takapihalle unhoitettujen koirien elinolosuhteista.

Koirarakas näyttelijä on omien sanojensa mukaan itse löytänyt kaikista uskollisimman kumppanin mitä maa päällään kantaa – nimittäin shih tzu -rotuisen koiran Uncle Willien. Pienikokoinen sekä erittäin vanha Shih tzu -koirarotu on peräisin keisarillisen ajan Kiinasta. Shih tzu on kiinaa ja se tarkoittaa sanalla sanoen leijonaa.

– En olisi ikinä uskonut voivani rakastua eläimeen niin syvästi ennen kuin hankin Willien, näyttelijä kertoo.

– Koirat ovat minulle kuin lapsia – ne ovat kaikista lähimpänä Jumalaa. Ne ovat niin aitoja rakastaessaan sinua, ja ne haluavat aina miellyttää. Ne rakastavat sinua ehdoitta.

Eläintenoikeuksia puolustavaan kampanjaan osallistunut Taraji P. Henson haluaakin rohkaista ihmisiä huolehtimaan koiriensa hyvinvoinnista: lemmikkejä ei saisi unhoittaa esimerkiksi pihalle yksin kahlittuna ketjuun. Etenkin Amerikassa takapihan perukoille tai ahtaaseen häkkiin heitteille jätetyt koirat ovat muodostuneet suureksi ongelmaksi: laumaeläiminä ne kärsivät yksinäisyydestä, kuten myös nälästä, nestehukasta, ilkivallasta sekä karuista sääolosuhteista, kuten pelottavasta ukkosesta, piinaavista pakkasista tai kuumista kesäpäivistä.

– On äärimmäisen tärkeää rakennuttaa pihakoiralle katos, jotta sillä olisi edes jotain päänsä päällä sateisina päivinä, P. Henson pohtii.


Lue myös:


AVA

Lähde: Splash, Peta.org, Wikipedia

Kuvat: Splash

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja