Näyttelijäkolmikko kohtasi keskellä yötä kuumottavan tilanteen yöpyessään Putouksen studiolla: "Tajuttiin, että tuolla on joku"

Putouksen näyttelijät joutuivat näyttelemään sketsin uudelleen Kummeli-hahmoina 2:54
Katso videolta: Putouksen näyttelijät joutuivat näyttelemään sketsin uudelleen Kummeli-hahmoina

Joonas Kääriäinen, Nicklas Pohjola ja Eino Heiskanen viettivät poikkeuksellisen yön yöpymällä Putouksen studiolla Helsingissä.

Näyttelijät Joonas Kääriäinen, Nicklas Pohjola  ja Eino Heiskanen  yllättivät kuluvalla viikolla yöpymällä yhden yön ajan teltoissa Putouksen  studiolla. 

Kolmikko kertoi MTV Uutisille Putouksen suoran lähetyksen päätteeksi lauantaina 17. helmikuuta kaikkien heistä olevan todellisia eräilyn ystäviä. 

Eräänä päivänä heillä oli keskenään tullut puhetta siitä, kuinka on harmi, että talviset olosuhteet yhä vallitsevat, ja on odotettava aika pitkään sitä, että pääsee kunnolla taas telttailemaan. Pohjola korosti tämän olevan asian laita nimenomaan heidän kohdallaan, sillä he itse ovat "kolmen vuodenajan retkeilijöitä".

– Siitähän se idea lähti, että tämä on mitä täydellisin paikka telttailla: ei sada sisään, ei ole kauhean kylmä. Ainut vaan mikä oli, niin oli aika pelottavaa, Joonas Kääriäinen kuvaili. 

Pelottavaksi retki äityi erityisesti sen takia, että kolmikkoa tultiin erikseen pelottelemaan studiolle. 

– Tänne tuli kerta kaikkiaan kummituksia. Ja me ei tiedetty siitä mitään. Oltiin just iltapalalla ja satuttiin höpöttelemään kummitusjuttuja. Niin se ajoitus kerta kaikkiaan oli niin hyvä, että se kyllä säikäytti. Ensin säikäytti, mutta sitten kun näki millaisia kummituksia oli kyseessä, säikäytti vähän vähemmän, Pohjola kertoi. 

– Joo, ne olivat aika huonosti puvustettuja kummituksia. Meidän työkavereita siis, näin paljastui lopulta, Kääriäinen komppasi. 

Heiskanen kertasi vielä tarkemmin tapahtumia, ja alleviivasi kummitusten ajoituksen olleen pelottavan täydellinen. 

– Oltiin yläkerrassa ja puhuttiin kummitusjuttuja, ja juuri sillä hetkellä verho heilahtaa. Ja Nikke jähmettyy paikalleen, että näittekö tuon. Sanoin, että näin sivusilmällä. Sen jälkeen heilahti uudestaan, ja me tajuttiin, että tuolla on joku, vaikka meidän piti olla yksin täällä. Ja sitten mentiin katsomaan.

Kun asiaa tarkasteltiin tarkemmin, selvisi sen todellinen laita. Kääriäinen bongasi ensimmäisenä "kummitukset", joiden puvustus koostui perinteistä naamiaistyyliä mukailevasti valkoisista lakanoista.  

– Vaikka he ovat sen alan ammattilaisia, sanotaanko näin, mutta tämä puvustus oli niin selvä, että se pelko siinä sitten varisi sillä hetkellä. Mutta se oli hirmu hauskaa, ja meitä nauratti, Kääriäinen kertasi. 

– Kymmenen sekuntia meitä pelotti, Heiskanen muistutti. 

Kyseessä oli siis tosiaan muutama Putouksen työryhmän jäsen, jotka olivat punoneet suunnitelman näyttelijäkolmikon pelottelusta öisellä studiolla kummituksiksi pukeutuneina. Näyttelijöiden mukaan kummitusten jahtaaminen öisessä studiossa naurunremakan säestämänä toi kaikkien mieleen lapsuuden leirikoulut – kaikkine tunneskaaloineen. Kolmikko myönsi, että vaikka kummitukset paljastuivat tutuiksi ihmisiksi, oli kuitenkin hieman jännitystä ilmassa, kun myöhemmin oli aika käydä nukkumaan. 

Varsinkin Pohjolalla, joka oli ajettu syrjempään nukkumaan telttoineen kuorsauksensa takia. Kääriäinen ja Heiskanen saivat yöpyä keskellä studiota Putouksen näyttelijöiden nimeämän "peräaukon" kohdalla, ja Pohjola joutui vetäytymään hieman kauemmas muista. 

– Mua jännitti sitten vähän enemmän, Pohjola myönsi. 

Eikä lopulta kuorsauskaan liiemmin ketään haitannut, vaan enemmän ne – monille meistä niin tutut – äänet, kun joku käänsi kylkeään ilmatäytteisellä patjalla. 

– Kuulin molempien poikien kyljen kääntämiset omissa teltoissaan ja heräsin aina siihen, että no niin nyt Eino käänsi kylkeä, ja sitten puolestaan Nikke, Kääriäinen muisteli. 

Kolmikko hehkutti erityisesti tuotannon lavastajia, jotka olivat tuoneet tunnelmaa myös heidän retkelleen: telttojen ympäristöön oli saatu niin nurmikkoa kuin puitakin. 

Ja jopa tähtitaivas löytyi, joskin tahattomasti. 

– Katsottiin jossain vaiheessa otsalampulla, että tämä studion katto on täynnä pieniä heijastimia, joten meillä oli tähdetkin, joita katsella, Kääriäinen kertoi. 

Tarkoituksena on lähteä vielä joskus toistekin yhdessä, joskin paikka on vielä auki. Näyttelijät eivät poissulje sitä, etteivätkö he voisi testata retkeilymielessä jotain muutakin studiota tai muutoin erikoista paikkaa. 

– Tästä tulee tämmöinen uusi juttu: studioretkeily, Pohjola summasi nauraen. 

Lue myös:

    Uusimmat