Olisiko Janne Kataja voinut löytää rakkauden Kuokkavieras Kataja -ohjelmasta? Juontaja vastaa: "Olisihan siellä voinut kysyä samalla..."

0:26
Katso myös: Janne Kataja pisti talonsa myyntiin – avaa päätöksen taustoja

Janne Kataja, Hannu Pyyhtiä ja Sami Auru heittäytyvät suomalaisten vieraanvaraisuuden armoille Kuokkavieras Kataja -ohjelmassa.

Kuokkavieras Kataja -ohjelma alkaa MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa maanantaina 20. maaliskuuta. Ohjelmassa Janne Kataja, kuvaaja Hannu Pyyhtiä ja äänittäjä Sami Auru heittäytyvät suomalaisten vieraanvaraisuuden armoille matkaten satunnaisesti jollekin suomalaiselle paikkakunnalle 42 tunniksi ainoana turvanaan paikallisten avuliaisuus.

Kataja kuvailee ohjelman tekemisen olleen tietyllä tavalla hirveää.

– Koska siinä ollaan koko ajan tekemisissä häpeän, vähän epäsopivan käytöksen ja kiusallisten tilanteiden kanssa, hän valottaa.

– Mutta se on omista ohjelmistani suosikki katsoa. Sitä on kiva katsella sohvalta, kun ne reissut on tehty, hän jatkaa.

Nolostumisen tunteita aiheuttivat etenkin ne hetket, joissa täytyi mennä tuntemattomien ihmisten oven taakse ruinaamaan yöpaikkaa, pahimmassa tapauksessa jopa keskellä yötä. Ihmiset saattoivat olla välillä jopa närkästyneitäkin siitä, että ovikelloa soitettiin yömyöhään. 

– Tässä haluankin pyytää anteeksi kaikilta, joiden ovien takana olemme käyneet. Vielä kerran pahoittelut, hän naurahtaa.

Samaan aikaan kuokkavierailun kohteeksi joutuneiden ihmisten reaktioiden näkeminen oli Katajan mielestä todella mielenkiintoista.

– Kuokkavierailuhan on ollut ihan tosi yleistä vielä 50 vuotta sitten. Silloin matkamiehet ovat kysyneet, että voinko tulla teille yökylään, ja jos tulen hetkeksi peltohommiin, niin voitteko tarjota safkan. Tässä on kyse vähän samasta, hän vertaa.

Kataja kertoo hänen, Pyyhtiän ja Aurun joutuneen ohjelman kuvausten aikana lukuisiin hämmentäviin ja yllättäviin tilanteisiin. Hän mainitsee yhtenä esimerkkinä kuvauspäivän, jonka aikana he päätyivät keskelle erään suvun yhteistä mökkeilyhetkeä.

– Ja sitten me päädyimme myös kuvataiteilija Kati Mikolan luo yllättäen. Olen hänen töidensä suuri fani, ja pääsin tapaamaan hänen tietämättäni livenä. Se oli aika kova juttu, hän kertoo.

Rakkaus tv-ohjelmasta?

Sekä tv-ohjelmien kuvaaminen että Helsingin Stockmannille avautuvan Pieni lelukauppa -myymälän rakennustyömaa ovat pitäneet jo entuudestaan kahta lelukauppaa pyörittävän Katajan viime aikoina kiireisenä.

– Juuri joku kysyi, että olenko Tinderissä. No olen minä, mutta en ole paljoa siellä ehtinyt swaippailemaan, hän naurahtaa.

Juontaja on kiireisestä arjesta huolimatta ennättänyt viettää aikaa lastensa ja ystäviensä kanssa.

– Mutta kyllä esimerkiksi parisuhderintamalla on hiljaista. Että kyllä Kuokkavieras Kataja -ohjelma on avovaimoni, käytännössä, hän nauraa.

Mutta olisiko Kuokkavieras Kataja -ohjelman kautta ollut mahdollista löytää myös rakkaus?

– Periaatteessa olisihan siellä voinut kysyä samalla, kun kysytään yöpaikkaa, niin myös yöseuraa, mutta ei tullut mieleen, hän kertoo nauraen. 

– Kyllähän me paljon tapasimme ihmisiä, mutta parisuhdetta ei tarttunut matkaan. Mutta yhdelle tiimistämme tarttui melkein mukaan melkein uusi kotikaupunki, hän jatkaa.

Kuokkavieras Kataja alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla maanantaina 20.3.2023 klo 20. 
Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja