Masked Singer -voittaja Marko Hietala sai kesken kilvan viestejä, joissa hänelle esitettiin suora kysymys Tohtorista – vastasi napakasti takaisin

7:22
Näin Marko Hietala kommentoi tuoreeltaan Masked Singer -voittoaan MTV Uutiset Livessä.

Nightwish-muusikko Marko Hietala iloitsee Masked Singer -voitostaan ja kertoo vastanneensa napakasti takaisin, kun tutut esittivät hänelle kesken kauden kysymyksiä Tohtorista.

Suosittu Masked Singer Suomi -ohjelma huipentui lauantai-iltana, kun viimeisenä maskinsa riisui Tohtori. Maskin takaa paljastui Nightwish- ja Tarot-yhtyeistä tuttu Marko Hietala.

– Kyllähän se tietysti tuntuu hemmetin mukavalta. Ihan sama, mitä ihmiset kirjoittelevat netissä, että käsikirjoitettua, mutta kyllä mä vedätin sitä joukkoa niin paljon kuin pystyin. Kun se meni niin hyvin läpi tuomareille, olen tyytyväinen, Hietala makusteli sunnuntaina MTV Uutisille.

Vaikka hän itse oli ehtinyt valmistautua hetkeen jo pidemmän tovin, hän sai julkistaa asian ikimuistoisessa paikassa.

– Olimme eilen illalla tekemässä Raskasta joulua -striimiä Lahdessa Sibeliustalolla. Kun havaitsin, että kello on kymmentä vaille yhdeksän ja piti mennä lavalle lauleskelemaan, pyysin isoilta pomoilta erikoisluvan spiikata, ja mainitsin, että tuli muuten voitettua Masked Singer Suomi. Sitten lähti Varpunen jouluaamuna, Hietala kertoi sunnuntaina puhelimitse.

Kun pyyntö Masked Singeriin tuli, se pisti hevimiehen pohtimaan asiaa hetkeksi – joskin hän myöntää innostuneensa oitis hullusta ideasta.

– Kaikki se absurdius, ja miten sitä voi vakavasti ottaa, kun siellä on tuonnäköisiä hahmoja vetämässä hittibiisejä. Se tuli sen verran varhaisessa vaiheessa, ettei vielä tiedetty, miten tämä vuosi tulee kääntymään. Kun oli selvää, ettei keikoille lähdetä, olin, että okei, olen mukana, muistelee Hietala, jolle erilainen musiikillinen kokemus oli positiivinen.

– Oli hyvin vapauttavaa, että pääsi vetämään outoja kappaleita. Ajattelin, että siinä on vapaus olla ihan mitä vaan.

Matkan varrella hän ei pohtinut liiaksi sitä, riittävätkö omat suoritukset voittoon asti.

– Ajattelin vain, että nyt on tälle vuodelle jotain tekemistä, joka on tarpeeksi järjetöntä. Se näytti riittävän aika pitkälle. 

(artikkeli jatkuu videon jälkeen)

4:37
Tohtorin henkilöllisyyden paljastuminen tuli ohjelman tuomareille täytenä yllätyksenä – katso hillitön reaktio Tohtorin paljastumisen jälkeen.

Salaisuuden varjeleminen ei ollut Hietalan mielestä erityisen työlästä. Sen tiesivät ainoastaan äiti ja vaimo, mutta kyselyjä alkoi tulla.

– Broidi ja omat pojat ovat kovistelleet. Sanoin, etten myönnä mitään, mutta siitähän voi varmasti jotain päätellä. Pari viestiä sain myös tuttavilta, että taidat olla Tohtori. Niihin vastasin, että itse olet Marsista.

Finaalin jälkeen viestejä on tulvinut niin tutuilta kuin puolitutuiltakin.

– Järjetön saldo sellaisia, että ”wau, mahtavaa, en olisi koskaan arvannut” ja toiset sanoivat tienneensä heti, hän kertoo.

Toiseksi tullut Jarkko Tamminen kertoi MTV Uutisille kirjoittaneensa elämästään sivukaupalla Hiirulaisen hahmoa rakentaessaan, ja arveli, että vedätys onnistui, kun tarinasta löytyi paljon yksityiskohtia useisiin suomalaisiin julkkiksiin.

– Kirjoitin ummet ja lammet kaiken maailman kummallisuuksia, mitä ehkä jotkut lapsuuden kaverit saattavat muistella, myös Hietala sanoo.

Hän ei varsinaisesti hakenut inspiraatiota Tohtorin hahmoon kenestäkään, mutta yksi henkilö kuitenkin putkahti mieleen asiasta kysyttäessä.

– Kun se alkoi kallistua valaiden puolelle, ja tuli luonnontieteellisiä puolia esiin, niin siinä vaiheessa ehkä monillekin tuttu Sir David Attenborough, joka on yksi nykymaailman näkyvimpiä luonnon puolestapuhujia, Hietala pohti.

Erityisesti yhdestä panelistien arvauksesta hän kertoo ilahtuneensa kisan aikana.

Pirkka-Pekka Petelius oli hemmetin hyvä! Siinä on kaveri, jonka uraa olen ihastellut nuoresta pitäen itsekin. Tässä voisi ehkä vaihtaa jo nahkaa vähäksi aikaa, nauraa Hietala.

– Toisaalta, Pirkka-Pekka voisi olla eri mieltä. Tai en minä tiedä, ehkä häntäkin voisi kiinnostaa, millaista olisi olla rockstara? 

Joulunalusaika on ollut Hietalalla tänä vuonna erilainen, sillä Raskasta joulua -konsertit jouduttiin perumaan koronatilanteen takia.

– Se on ikävää. traditiota on pidetty yllä monta vuotta. se on aina ollut hyvän mielen show sekä soittajille, solisteille että yleisölle, hän harmittelee.

– Toivottavasti päästään ulos vuonna 2021!

Masked Singer Suomi -ohjelman voittaja Marko Hietala ja Jarkko Tamminen nähdään maanantaina 21.12. MTV3-kanavalla Uutisaamussa kello 8.18!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja