Yliluonnollisia ilmiöitä tutkivat veljekset paljastavat pelottavimmat kokemuksensa: "Näin tyypin käytävällä, jossa ei olisi pitänyt olla ketään"

Aavedata-ryhmän jäsenet esittelevät kuinka kummituksia ja yliluonnollisia ilmiöitä etsitään 3:19
Aavedata-ryhmän jäsenet näyttävät kuinka kummituksia ja yliluonnollisia asioita metsästetään

Aaveiden jäljillä -ohjelman kaksikko Jupe ja Marko Keskitalo ovat uransa aikana päätyneet monenlaisiin erikoisiin ja pelottaviin tilanteisiin. 

Uutuussarja Aaveiden jäljillä tuo suomalaisten yliluonnollisten ilmiöiden tutkimuksen televisioruutuihin. Ohjelman keskiössä on Aavedata, joka on yliluonnollisten ilmiöiden tutkimusryhmä, jonka ytimessä ovat veljekset Jupe ja Marko Keskitalo.

Vuonna 2011 perustettu ryhmä tekee tutkimusta pääasiassa historiallisissa kohteissa, joissa ihmiset ovat uskoneet kokeneensa paranormaalia toimintaa. Tavoitteena on taltioida ihmisten kokemia, paranormaaleja tapahtumia modernin teknologian avulla.

Urallaan Jupe ja Marko kertovat kohdanneensa useita erilaisia, mielenkiintoisia ja pelottaviakin tilanteita. Jupe kertoo tapauksesta, jolloin heihin otti yhteyttä perhe, joka koki olevansa riivattu. Aavedata päätyi vierailemaan perheen luona, jossa kummallisia asioita uskottiin tapahtuvan.

– Siellä perheen isä joutui välillä riivatuksi. Aluksi emme me, eivätkä he itsekään tienneet, ketä riivattiin. Kaikki oli hyvin sekavaa. Mutta hän niin sanotusti flippasi aina välillä, puhui latinaa ja saksaa, jota hän ei edes osannut. Vaimo osasi saksaa, ja suomensi meille mitä hän puhui, Jupe kertoo. 

LUE MYÖS: Suuret tragediat kiehtovat yliluonnollisten ilmiöiden tutkijaa – uutuussarja paljastaa paranormaalit ilmiöt Suomessa

Pelottavin hetki perheen kanssa tapahtui, kun perheen isä meni käymään tupakalla. Tultuaan takaisin sisälle hän oli veljesten mukaan täysin eri ihminen. 

– Hän tuli korvan juureen huutamaan saksaksi, että "homo". Sitten mietittiin että okei, otetaanpa kamera esille ja ruvetaan kyselemään tältä tyypiltä juttuja, Jupe jatkaa. 

Marko kuvasi tilanteen ja muistelee käsiensä tärisseen hervottomasti, sillä mies oli hänen sanojensa mukaan arvaamaton ja olisi voinut veljesten mukaan käydä heidän kimppuunsa milloin vain. 

Perheen tapauksesta teki erikoisen myös se, että samaan aikaan heihin otti aavetutkijoiden mukaan yhteyttä kaksi muuta niin sanottua poltergeist-kohdetta. Tätä ennen yhteydenottoja ei ollut kuulemma tullut, eikä tähän päivään mennessä sen jälkeenkään. 

Mystinen kohtaaminen jäänmurtajalla

Markon pelottavin kokemus liittyy puolestaan Aaveiden jäljillä -sarjan kuvauksiin, kun ryhmä oli tutkimassa jäänmurtajalaiva Tarmoa.

Mies oli laivassa sisällä, kun hän kertoo nähneensä käytävällä kulman takaa kurkanneen ihmisen. Ensin Marko ajatteli kyseessä olleen joku kuvausryhmän jäsen. 

– Sitten mietin, että hetkinen: Jupen kuvaukset on tuolla takana menossa selkäni takana, tuolla on pelkästään meidän ääniteknikko. Kävelin käytävän päähän ja kurkistin alas, kysyin muilta käviko tässä äsken joku. Vastaus oli, että ei. Mutta minä näin tässä jonkun äsken. 

Marko kertoo, että tilanteen jälkeen hänen oli hetken aikaa tasattava hengitystään sekä pulssiaan. Veljesten mukaan kohdassa, jossa Marko näki vieraan hahmon seisovan, on kuollut ajan saatossa noin 20–30 ihmistä. 

– Erikoinen tapaus, veljekset toteavat.

Aaveiden jäljillä torstaina 7. maaliskuuta Subilla ja mtv-palvelussa klo 22!

Lue myös:

    Uusimmat