Ushma Olava häkeltyi täysin yllättävästä hetkestä suorassa lähetyksessä – paljastaa odottamattoman asian omasta suhteestaan Gimmeliin

Ushma Olava Pokkakokeessa 4:17
Katso videolta: tältä näytti Ushma Olavan Pokkakoe, jossa hänet yllätettiin Gimmel-aiheisella esityksellä

Ushma Olava nautti täysin rinnoin Putouksen Pokkakokeen Gimmel-aiheisesta yllätyksestä.

Näyttelijä Ushma Olava  koki elämänsä yllätyksen Putouksen  suorassa lähetyksessä lauantaina 17. helmikuuta, kun hän joutui Pokkakoe-osuuden uhriksi. Olavan Pokkakokeessa Putous-lavalle astelivat yllättäen laulaja Erin Anttila  sekä Putouksen juontajana toimiva Niina Lahtinen  ja näyttelijä Linda Wiklund, jotka esittivät Olavalle versionsa Gimmel-yhtyeen klassikkohitistä Roviolla

Olava, Jenni Vartiainen  ja Susanna Korvala muodostivat Gimmel-tyttöbänditrion, joka perustettiin vuonna 2002 Popstars-ohjelman yhteydessä. 

Suoran lähetyksen päätteeksi Olava kertoi MTV Uutisille, ettei arvannut lainkaan joutuvansa Pokkakokeeseen saatika sitä, että hänet yllätettäisiin Gimmel-aiheisella esityksellä.

– Olin ihan satavarma, että Niinalle tämä Pokkakoe menee. Olin jo koko viikon haistellut, että merkit selkeästi viittaavat siihen. Lisäksi olin sitä mieltä, että miten minulle voisi keksiä yhtään mitään Pokkakokeeseeni. Tuli sitten kuitenkin yllätyksenä. 

Kun Olava tajusi, että Gimmelia – tai oikeammin Putouksen omaa versiota Himmelia – oltiin tuomassa lavalle, hänen mielessään oli ensimmäisenä yksi ajatus. 

– Mietin, että onko Susanna ja Jenni muka oikeasti saatu tähän lähtemään. 

– Minulla kävi myös ehkä kuukausi sitten mielessä, että voisiko Erin olla niin pimeä, että hän tulisi, mutta sitten unohdin sen ajatuksen. 

Olavan mukaan kolmikon esitystä katsellessaan hän myös unohti olevansa Pokkakokeessa, eikä lopulta edes juuri yrittänyt pidätellä nauruaan. Myös suurin osa muunnelluista lyriikoista meni ohi Olavan ollessa niin vaikuttunut siitä, kuinka hyvin Anttila, Lahtinen ja Wiklund osasivat jäljitellä alkuperäistä Gimmel-kolmikkoa.

Wiklundin mukaan esityksen harjoittelemisessa oli omat haasteensa, sillä se täytyi pitää tietenkin Olavalta salassa. Eräänä iltana harjoitusten eteen täytyi nähdä erityisesti vaivaa. 

– Erinin piti istua tunti tuolla parkkipaikalla odottamassa, että saadaan Upi täältä ulos, Wiklund kertoi. 

– Eikä! Ihan oikein sille, Olava nauroi. 

Gimmelin esittäminen Olavalle jännitti Wiklundia ennen lähetystä toden teolla. Wiklund tunnustautuu itse bändin faniksi ja katsoneensa nuorena intohimolla Popstars-ohjelmaa, johon olisi itsekin halunnut osallistua täytettyään 18 vuotta. 

Wiklundin mukaan hän, Lahtinen ja Anttila olivat katsoneet yhdessä videopätkää Gimmelin esiintymisestä vuosien takaa Joonas Hytönen Show'ssa, josta kopioitiin bändin jäsenten elekieliä omaan esitykseen. 

– Voi hyvänen aika, hyi! Olava huikkasi kuultuaan kolmikon valmistautumisesta vetoonsa. 

Olava myöntää, ettei itse muista enää käytännössä lainkaan Gimmelin kappaleiden lyriikoita. 

– Tuo Roviolla on varmaan ainoa, vaikka niitä vedettiin siis tuhansia kertoja, mutta muuta en muista. Meillä oli kymmenen vuotta sitten semmoinen get together, missä esiinnyttiin, niin kaikki me katsottiin Googlesta sanoja. Se on käsittämätöntä. 

Näyttelijän mukaan hän, Vartiainen ja Korvala, nykyiseltä sukunimeltään Berg, tapaavat toisiaan muutaman vuoden välein. Viimeksi kolmikko vietti aikaa vuosi sitten syksyllä. 

– Nyt kun Jenni on muuttanut tänne, niin voisi varmaan taas tavata useammin. 

Comebackin mahdollisuutta Olava ei täysin rajaa pois – vaikka aika on luonut jo kuilua Gimmelin jäsenten ja sen tuotannon väliin. 

– Susanna sanoi viimeksi, ettei ole laulanut vuosiin ja oli treenannut jotain biisiä, niin hänen miehensä oli sanonut, että pitäisikö sun mennä laulutunneille, Olava nauroi. 

Lue myös:

    Uusimmat