Nauti pinaattia joka päivä – tekee hyvää iholle ja lihaksille

Pinaatti on terveyspommi joka auttaa kehoa monipuolisesti. Se tekee hyvää muun muassa silmille ja luille.

Sarjakuvahahmo Kippari-Kalle oli oikeassa, pinaatti on verraton ruoka. Kun Kippari-Kalle kaipasi voimaa, tämä kiskaisi tölkillisen pinaattia ja lihakset kasvoivat silmänräpäyksessä. Pinaatti todella auttaa lihaksia mutta sillä on myös monta muuta hyvää terveysvaikutusta.

Ruuansulatus

Harva tietää, että pinaatti auttaa ruuansulatuksessa. Se helpottaa ummetusta ja suojaa vatsan limakalvoja ja ehkäisee vatsahaavoja. Yksi kipollinen tuoretta pinaattia sisältää melkein 200 prosenttia K-vitamiinin päivän saantisuosituksesta. K-vitamiini on tärkeää luiden hyvinvoinnille. Se myös puhdistaa paksusuolen kuona-aineista.

Ihonhoito

Toinen vähemmän tiedetty pinaatin hyöty on sen vaikutus ihoon. Pinaatin vitamiinit ja mineraalit helpottavat kuivaa ja kutiavaa ihoa ja antavat iholle säteilevää väriä. Tuoreen pinaattimehun on todettu edesauttavan ihon hyvinvointia merkittävästi.

Lihakset

Ravintorikasta pinaattia suositellaan syömään kahdesta kolmeen annosta päivässä. Tutkimusten mukaan se auttaa lihaksia toimimaan tehokkaammin treenaamisen aikana. Se on täynnä myös luteiinia mikä edesauttaa näkökykyä ehkäisemällä kaihia ja silmänpohjanrappeumaa.

Katso pinaattireseptejä:

Katso pinaatin helpot käsittelyvinkit:

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat