Mainos

Nauti kesäpäivistä huolletulla terassilla – nyt on paras aika ulkomaalaukselle

Mökkikausi on pian käsillä, joten nyt on hyvä hetki kartoittaa kesäasunnon kunnostustarpeet.

Itse mökin lisäksi myös terassi ansaitsee huoltotoimenpiteitä pitkän talven jälkeen. Kauniiksi öljytyllä ja vastamaalatulla terassilla kelpaa ottaa vastaan aurinkoiset kesäpäivät.

Suomessa suosituin mökkeilykausi kestää kesäkuusta aina elokuun loppuun asti. Touko-kesäkuun vaihde on suosittua aikaa loma-asunnon tai oman kodin terassin kunnostushommille.

– Loppukevät ja alkukesä ovat meillä sään puolesta hyvää aikaa esimerkiksi ulkomaalaushommille, sillä lämpötila ja ilmankosteus ovat parhaimmillaan. Suorassa auringonpaisteessa ei kuitenkaan kannata ryhtyä maalaushommiin, sillä silloin maali kuivuu liian nopeasti ja alkaa hilseillä. Alin käyttölämpötila esimerkiksi puumaalille on +5 astetta ilman suhteellisen kosteuden ollessa alle 80 prosenttia, Michael Eklund Biltemasta vinkkaa.

Kovalle kulutukselle altistuvat pinnat olisi hyvä käsitellä puuöljyllä kerran vuodessa. Maalisutiin on puolestaan syytä tarttua silloin, kun ulkopintoihin kaivataan uutta ilmettä tai huoltoa, jonka väli on normaalisti reilu kymmenen vuotta.

Lähde: Biltema

Pientä mökkiremonttia -ohjelmassa laitettiin kuntoon kesämökki, jonka terassi kaipasi uutta ilmettä. Katso videolta, mitä kannattaa ottaa huomioon terassin öljyämisessä.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.