Mainos

Naton Stoltenbergilta varoitus Trumpille: Nyt ei ole aika kyseenalaistaa liittolaissuhdetta

Sotilasliitto Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin mielestä nyt ei ole aika kyseenalaistaa Euroopan ja Yhdysvaltojen liittolaissuhdetta. Stoltenbergin asiaa koskeva kirjoitus on julkaistu Observer-lehdessä.

Stoltenbergin mukaan länsimaat ovat suurimman turvallisuushaasteen edessä pitkään aikaan, joten nyt ei pidä epäillä liittolaisuussuhteen arvoa.

Vaalikampanjan aikana Donald Trump kuvaili Natoa vanhentuneeksi. Lisäksi hän antoi ymmärtää, että Yhdysvallat miettisi kahdesti apuaan hyökkäyksen kohteeksi joutuneelle Nato-liittolaiselle, jos tämä ei olisi maksanut jäsenmaksujaan.

Kirjoituksessaan Stoltenberg myöntää, että joidenkin Nato-maiden täytyy lisätä taloudellista panostustaan. Yhdysvaltain osuus Naton menoista on lähes 70 prosenttia. Stoltenberg kuitenkin muistuttaa, että 22 Naton 28 jäsenmaasta on kasvattanut puolustusmenojaan tänä vuonna.

– Tietenkin meillä on erimielisyyksiä, Mutta eri poliittisia näkemyksiä omaavat johtajat Atlantin molemmin puolin ovat aina tunnustaneet välillämme olevan ainutlaatuisen siteen, hän kirjoittaa.

Stoltenbergin lausunto on osoitus huolesta, joita Euroopan sotilaspiireissä tunnetaan Yhdysvaltain tulevaa presidenttiä kohtaan.  

2:02

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja