Mainos

Nato sallii Rehnin tavata serbijohtajat

Sotilasliitto Nato on sitä mieltä, että YK:n ihmisoikeusraportoija Elisabeth Rehn voi tavata Bosnian serbijohtajat Radovan Karadzicin ja Ratko Mladicin, jos se edesauttaa heidän saamistaan entisen Jugoslavian sotarikostuomioistuimen eteen Haagissa.

Sitä vastoin liitto torjuu kaikki ajatukset Karadzicin ja Mladicin vastaisen koeoikeudenkäynnin järjestämisestä Bosnian serbitasavallassa. Asiasta kertoivat Nato-lähteet tänään Brysselissä.

Bosnian presidenttineuvoston serbijäsen Momcilo Krajisnik ehdotti keskiviikkona Rehnin ja kahden serbijohtajan tapaamista. Samalla hän esitti koeoikeudenkäynnin pitämistä, jotta voitaisiin selvittää, onko johtajia vastaan aihetta nostaa syyte. Tämän ehdotuksen Nato torjui yksiselitteisesti.
-Liiton mielestä Karadzic ja Mladic voidaan asettaa syytteeseen vain yhdessä paikassa ja se on Haagin sotarikostribunaali, sanoi Naton virkamies Brysselissä.

Bosniassa pidetään kunnallisvaalit 13. ja 14. syyskuuta. Vaalien aattona eli ensi viikon perjantaina Naton pääsihteeri Javier Solana vierailee Sarajevossa, kerrottiin Naton päämajasta.

Rehn valmis tapaamaan Mladicin ja Karadzicin

YK:n ihmisoikeusraportoija Elisabeth Rehn sanoo olevansa valmis tapaamaan Radovan Karadzicin ja Ratko Mladicin, jos tapaaminen voi saada heidät Haagin sotarikostuomioistuimen eteen. Rehn kommentoi tapaamisehdotusta vieraillessaan Vaasassa. Hän palasi matkaltaan Makedoniaan ja Bosnia-Hertsegovinaan eilisiltana.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.