Mainos

Nato ottaa Libyan lentokiellon valvonnan johtoonsa

Sotilasliitto Nato ottaa Libyan lentokieltoalueen valvonnan johtoonsa, vahvistaa Naton pääsihteeri Anders Fogh Rasmussen. Naton päämääränä on suojella siviilejä Muammar Gaddafin joukoilta.

Rasmussenin mukaan muilta osin operaatio on edelleen länsimaiden liittouman käsissä. Nato ei aio osallistua iskuihin, jotka kohdistuvat Libyan maajoukkoihin.

Rasmussen kertoo, että Naton osallistuminen operaatioon laajemmin on vielä harkinnassa. Aiemmin Turkin puolustusministeri kertoi, että Libya-operaation vetovastuu olisi siirtymässä kokonaan Natolle.

Nato-maat pääsivät kompromissiin johtokysymyksistä ja operaation päämääristä päivien keskustelun jälkeen.

Arabiemiraatit avustaa kansainvälistä sotilasoperaatiota antamalla 12 taistelulentokonetta lentokiellon valvontaan, kertoi yhdysvaltalainen virkamies. Yhdysvallat on toivonut, että arabimaat osallistuisivat aktiivisesti Libya-operaatioon.

Hallituksen joukkojen ja kapinallisten taistelut jatkuvat

Länsimaiden sotilaskoneet iskivät torstaina syvälle Libyan sisämaahan, mutta eivät onnistuneet lopettamaan hallituksen joukkojen ja kapinallisten välisiä taisteluja.

Taistelut jatkuivat yhä Misratan, Aidabijan ja Bengasin lähistöllä. Misratassa johtaja Muammar Gaddafin joukkojen panssarivaunut vyöryivät viime yönä takaisin kaduille, ja Gaddafin joukkojen kerrottiin ympäröivän kaupunkia. Misratan asukkaat kertoivat myös, että Gaddafin joukot moukaroivat panssarivaunuista kaupungin sairaalaa.

Ranskan ilmavoimat tuhosi yhden Gaddafin sotilaskoneista ampumalla siihen ohjuksen Misratan kentällä.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters - Ritzau)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.