Nashville-luotsi uskoo AHL:n olevan paras ratkaisu Eeli Tolvaselle – ”Ei ole mitään järkeä peluuttaa häntä täällä”

Eeli Tolvanen - kohti kiekkohuippua 6:50

Nashville Predatorsin suurlupauksen Eeli Tolvasen kausi käynnistyy AHL-seura Milwaukee Admiralsin riveistä. Seuran väki uskoo AHL:n palvelevan Tolvasen matkaa kohti huippua.

Pääkuvan videolla Eeli Tolvanen Huomenta Suomen vieraana. (22.5.)

Tolvanen ei onnistunut vakuuttamaan Nashvillen valmennusta tarpeeksi hyvin, jotta paikka NHL:ssä olisi auennut heti kauden alusta alkaen. Päävalmentaja Peter Laviolette näki Tolvasen esityksissä paljon hyvää, mutta uskoo AHL:n olevan tällä hetkellä paras paikka Tolvasen kehityksen kannalta.

– Hän on todella hyvä nuori pelaaja ja iso osa meidän tulevaisuuttamme. Meistä tuntui parhaalta laittaa hänet pelaamaan isoja minuutteja Milwaukeessa, mikä kehittää hänen peliään tällaisessa kaukalossa ja tällä tasolla. Tämä polku palvelee nuoria pelaajia parhaiten. Ei ole mitään järkeä peluuttaa häntä täällä kolmos- tai nelosketjussa, Laviolette perustelee Nashvillen sivuilla.

– Täällä ei niin paljon aikaa ja tilaa kuin isossa kaukalossa. Hän on vielä nuori pelaaja, joten häntä ei voi hoputtaa. Nuoren pelaajan on todella vaikeaa tehdä heti vaikutusta, Laviolette lisää.

Ruotsalaistähti kulki samaa polkua

Nashvillen suurimpiin tähtiin lukeutuva Filip Forsberg on aikanaan kulkenut saman polun läpi. Debyyttikaudellaan Forsberg pelasi AHL:ssä 47 ottelua, ennen kuin tie NHL:ssä aukeni lopullisesti. Nyt ruotsalaistähti takoo tasaisesti yli 25 maalia kaudessa. Omakohtaisen kokemuksen myötä Forsberg tietää, mitä AHL:llä on annettavaa nuorelle pelaajalle.

– Se on hänelle hieno mahdollisuus oppia pelaamaan täällä. Minusta AHL on maailman toiseksi paras liiga. Kun minä tulin tänne, sain pelata Milwaukeessa monta ottelua, mikä on minusta se isoin asia. Hän tottuu siihen nopeasti, Forsberg sanoo.

– Siellä hän voi totutella pelaamaan täällä ja näyttää, kuinka hyvä pelaaja hän on. Me olemme valmiita häntä varten, kun hän tulee takaisin, Forsberg vakuuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat