Mainos

Nasan uusi satelliitti teki ensimmäiset löytönsä – kolme kertaa Maan kokoinen eksoplaneetta sijaitsee 53 valovuoden päässä: "Viilein pieni planeetta, jonka tiedämme kiertävän näin kirkasta tähteä"

1:36
Nasan planeettojen metsästäjä kuvasi näyn, joka kulkikin melko läheltä.

Nasan uusi TESS-satelliitti on tehnyt ensimmäiset löytönsä. Kolme eksoplaneettaa kolmessa kuukaudessa.

Nasan uusi TESS-satellitti on havainnut kolmen ensimmäisen toimintakuukauden aikana kaikkiaan kolme varmistettua eksoplaneettaa eli aurinkokuntamme ulkopuolella sijaitsevaa planeettaa. Tapauksesta uutisoi CNN.

HD 21749b on kolme kertaa Maan kokoinen ja massaltaan se on 23 kertaa Maan kokoinen. Sen arvioidaan olevan joko vesiplaneetta tai omaavan paksun kaasukehän. HD 21749b kiertää kirkasta tähteä Maan eteläisen pallonpuoliskon tähtitaivaalla näkyvässä Verkon tähdistössä.

Kyseisen eksoplaneetta sijaitsee 53 valovuoden päässä, ja sen kierros tähtensä ympäri kestää 36 päivää. Pintalämpötilaltaan HD 21749b on noin 150 celsiusastetta. Tämä on melko vähän, kun otetaan huomioon, kuinka lähellä se kiertää tähteään.

– Se on viilein pieni planeetta, jonka tiedämme kiertävän näin kirkasta tähteä, sanoo tutkimusta johtanut Diana Dragomir MIT:stä.

Muut löydetyt planeetat ovat noin kaksi kertaa Maan kokoinen Pi Mensae sekä noin 1,3 kertaa Maan kokoinen LHS 3844b. Pi Mensae kiertää emotähtensä 6,3 päivässä ja LHS 3844b vain 11 tunnissa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja