Nasa haluaa lähettää ihmisiä Venukseen – metallit sulattavalta planeetalta löytyy Maan kaltaisia piirteitä

Tutkijat löysivät kolme vastasyntynyttä planeettaa 0:52

Avaruuteen matkustamisesta haaveileva ei ehkä ensimmäiseksi toivekohteekseen nimeäisi Venusta jo vaikkapa sen takia, että lämpötila planeetalla on noin 460 astetta. Nyt Nasa kuitenkin suunnittelee avaruusmatkoja Maata lähimpänä sijaitsevalle planeetalle, kertoo talousuutissivusto Business Insider.

Venuksen korkeassa lämpötilassa useat metallit, kuten lyijy ja vismutti sulavat. Planeetan pinta on kivistä ja vuorista. Tämä ei kuitenkaan estä ilmailu- ja avaruushallintovirasto Nasaa suunnittelemasta avaruusmatkoja kyseiselle planeetalle.

Video: Tutkijat kertoivat löytäneensä kolme vastasyntynyttä planeettaa.

Nimittäin Venuksen ylemmässä ilmakehässä olosuhteet muistuttavat aurinkokunnassamme eniten maan olosuhteita. Venuksen ilmakehässä, 50 ja 60 kilometrin korkeudessa painetta ja lämpötilaa voi verrata maan alimpiin ilmakehän kerroksiin.

Noissa korkeuksissa olosuhteet ovat sivuston mukaan samankaltaisia kuin Kilimanjaro-vuoren huipulla. Nasan tarkoituksena ei siis ole laskea planeetalle kuljetettavia sen pinnalle, vaan tarkastella ympäristöä sen ilmakehästä käsin.

Virallista päivämäärää avaruuslennolle ei ole kerrottu. Nasa aikoo tehdä pieniä testilentoja ennen varsinaisia avaruuslentoja. Suunnitelmissa on käyttää lentoihin tietynlaisia ilmalaivoja, jotka voivat pysytellä ilmassa ylemmässä ilmakehässä pitkiä aikoja.

Lue myös:

    Uusimmat